Belangrijke punten voor WVC Volley D1

VoV, 11-02-2020. 16:45 uur. Maandag 10 februari stond een belangrijke wedstrijd op de planning voor zowel de club uit Wierden als de club uit Varsseveld. WVC Volley stond voorafgaand aan de wedstrijd op de 9e plaats, drie punten los van de nummer 10, HEVA VCV Varsseveld, met een wedstrijd minder gespeeld.

In de eerste set begon WVC Volley met een 4-1 achterstand. Na een time-out aan de kant van WVC Volley wist het team door goed verdedigend spel, de achterstand om te keren naar een voorsprong van 13-12. WVC Volley begon veel eigen punten te scoren wat leidde tot een time-out aan de kant van Varsseveld. Door een strakke serveserie van 6 punten wist WVC Volley de eerste set binnen te slepen met 17-25. Stand: 0-1 voor WVC Volley.

Set 2 liep gelijk op. Beide teams kwamen in hun spel. WVC Volley wist onder andere door Lieke Scharbaai en Lisette Ottenschot aanvallend veel te scoren. Ook via de middens werd er veel gescoord. Tot aan de helft van de set liepen de punten gelijk op, tot dat de Wierdense club wat meer onder druk werd gezet door de serve van HEVA VCV Varsseveld.

HEVA VCV Varsseveld scoorde vier punten achter elkaar waardoor hoofdtrainer/coach Frank van den Noort koos voor een time-out, stand 20-16 voor HEVA VCV Varsseveld. Daarnaast werd een dubbele wissel ingezet, zodat WVC Volley weer drie aanvalsters aan het net had. Helaas kon WVC Volley de punten niet aan eigen kant houden, waardoor de tweede set naar het team uit Varsseveld ging met 25-18. Stand 1-1.

Ook in set 3 waren beide teams aan elkaar gewaagd, de spanning zat er goed in. HEVA VCV Varsseveld won de set met 25-22. Stand: 2-1 voor HEVA VCV Varsseveld.
Het was in de vierde set alles of niets voor WVC Volley. WVC Volley begon de set sterk en kwam op een voorsprong 7-11. HEVA VCV Varsseveld nam een time out en wist zich vervolgens terug te vechten tot een stand van 16-18. WVC Volley wist de set toch binnen te slepen met 16-25. Stand: 2-2.

Set 5, de laatste en beslissende set. WVC Volley startte met een goede serveserie van zeven punten. WVC Volley kon door een goede passlijn laten zien dat zij aanvallend sterker waren dan de tegenpartij. Dat liet zich ook uiten in de eindstand, want de Wierdense club wist de drie belangrijke punten mee naar huis te nemen. 2-3 winst voor WVC Volley.

De dames hebben nu drie weekenden rust, en zullen 7 maart om 20:00 uur de wedstrijd aan gaan tegen koploper IBM Client Innovation Center Benelux/Veracles D1 in Groningen.

gh @ VoV, verslag Weghorst Makelaardij WVC Volley. Foto Jan van den Noort.