Constant niveau bezorgt Volley Tilburg D1 zege

VoV, 11-02-2020. 14:24 uur. Afgelopen zaterdag mochten de dames van Volley Tilburg weer lekker thuis aantreden tegen de reserves van VCN. Na vorige week met 3-1 te hebben verloren van Zaanstad, was een goeie comeback zeker wel gewenst, dus met weer een volle maag (kookkunstjes van Veer en Kim waren weer top) en scherpe koppies, betraden ze om 19:00 uur het veld om te starten.

Met de starting six: Paula, Kim, Lotte, Finke, Loni, Maartje en Floor, startten de dames uit Tilburg gelijk scherp aan de wedstrijd. Vooral serverend wisten ze veel druk te zetten waardoor VCN hun eerste time-out op 14-7 goed kon gebruiken. Dit mocht voor hun echter niet baten, de Tilburgse dames bleven verzorgd, clean spelen en trokken de eerste set dan ook overtuigend naar zich toe met 25-17.

Zaak om dit goede begin door te knallen naar set 2! Deze set liep wat meer gelijk op. Vanuit Volley Tilburg kant werd de verdediging wat meer op de proef gesteld doordat VCN wat tactischer ging spelen. Het spel werd slordiger met meer eigen fouten en we werden onzeker in individuele taken. Hierdoor wist VCN uit te lopen en via 15-21 wist de thuisploeg het roer niet te keren; 20-25 voor VCN.

Een slordige 2e set zette zich door tot de helft van set 3. Op 9-15 was een time-out aan Tilburgse kant van hoge nood, waarbij coach Dirk duidelijk maakte dat dit het moment van een omslagpunt moest worden. Vooral Loni wist hierin de belangrijke punten te maken en langzaamaan trokken ze de stand via 14-17 gelijk naar 20-20. Met hard werken beloonden ze zichzelf uiteindelijk met setwinst, 25-21 en 2-1 in sets.

Een aardige mentale tik voor VCN en een boost voor Tilburg, die fel doortrokken naar set 4. Onder leiding van een goeie service serie van Paula, stond het zo 5-0 voor de thuisploeg en deze voorsprong van vijf punten gaven ze eigenlijk niet meer af. Een mooie sprongservice van Tessa gaf aanzet tot het matchpoint en die pakten de dames met 25-19, een lekkere 3-1 overwinning, hoppaaa!

In verband met de bekerfinales volgende week, gevolgd door een weekendje carnavallen, pakken de Tilburgse dames de draad over 3 weken weer op, op 29 februari om 19:00 uur, thuis tegen WIK.

gh @ VoV, verslag en foto Volley Tilburg Dames 1.