Inter Rijswijk H1 wint worstelpartij in Hoge Noorden

VoV. 11-02-2020. 14:20 uur. De Rijswijkse mannen zijn afgelopen zaterdag (8 februari) neergestreken in de verre noordelijke oorden van volleyballend Nederland. Maar liefst 245 kilometer werd er afgelegd om bij de rode lantaarndrager, DIO/Bedum, een overwinning op te halen. Thuis werd in 2019 nog de eerste competitieoverwinning geboekt tegen de gastheren. Met de reeks overwinningen in 2020 in het achterhoofd en de lange reisafstand in de benen begonnen de Rijswijkse mannen aan de wedstrijd.

De start van de eerste set was niet over naar huis te schrijven. DIO greep de leiding en domineerde de gehele eerste set. Inter Rijswijk had het nakijken, een hoog foutenpercentage deed de mannen de das om. Verdedigend kwam men tekort tegen het strijdende en hardwerkende DIO.

In set twee moest er dan ook uit een ander vaatje worden getapt. Het rendement moest omhoog. De verdediging onder leiding van Jurriaan Vink kwam meer op gang, en onder leiding van de opgeleefde Noud Doornheim werd de strijd aangegaan. Een falend computersysteem legde de wedstrijd halverwege de tweede set lange tijd stil. Een opstellingsfout was geen opstellingsfout en een sterk serverende Peter Veldman (die toch echt het punt daarvoor fout geserveerd had) bracht Inter de set. Het was een rommelige tweede set, maar de Rijswijkse mannen trokken aan het langste eind.

Wellicht denk je: ‘trek die lijn door en je hebt een makkelijke avond.’ Zowel DIO Bedum als Inter Rijswijk hadden daar andere ideeën over. De noordelingen lieten in deze wedstrijd wederom zien over enige vechtlust te beschikken. Coach Aafke Verbrugge greep in. Er volgde een dubbele wissel waarmee Ivo Taal en Casper Haanappel het ploeterende duo Veldman/Mossel vervingen. Een achterstand van 4 punten werd ongedaan gemaakt, het kill-block van de kleinste van het veld, Casper Haanappel, bracht weer vertrouwen in de Rijswijkse ploeg. Op 22-22 hielpen de gastheren ook een goed mee, door drie fouten op rij te maken.

De vierde set zou hierna een formaliteit moeten zijn. De rode lantaarndrager was echter nog steeds niet uitgeblust. Inter Rijswijk startte gelukkig scherper, en domineerde bijna de gehele 4e set. De grote aanjager, Noud Doornheim, liet meermaals van zich horen, en was ook nog scorend te zien. Blokkerende acties van Sebastiaan Bakker en Roel Oude Nijhuis zorgde ervoor dat het laatste beetje Bedumse hoop verdween.

Een stroeve overwinning van Inter Rijswijk in het hoge noorden. De stroefheid laat hem echter niet minder tellen. Met deze winst op zak kan Inter Rijswijk op 7 maart de oversteek maken naar het linker rijtje. De heren van Webton Hengelo zullen dan te gast zijn in de Marimbahal.

gh @ VoV, verslag door Pim Mossel en (archief) foto door Ed de Jong.