Vizier op volleybal

 

Opmerkelijk debuut bij bekerduel LIMES H1

VoV, 11-02-2020. 14:16 uur. De heren van Limes Heren 1 (nummer 2 in de 3e divisie B regio West) speelden op 10 februari de kwartfinale van de regiobeker in eigen huis.

De bezetting was mager; zo maakte de spelverdeler van Heren 2 al deel uit van de selectie. En vlak voor de wedstrijd bleek dat de libero ook niet kon spelen. Omdat heren 1 en dames 1 af en toe de training besluiten met wedstrijdvormen in onderlinge mixteams, waren de kwaliteiten van de libero van dames 1 de heren al wel opgevallen.

Voor de gein (?) was haar al eens voorgesteld om met de heren mee te trainen. Dat was er nog niet van gekomen, maar nu de nood aan de man was, kwam daar het toch wel onverwachte verzoek van de heren: “Wil je met ons meespelen?”

De 27-jarige libero van Dames 1 – gekleed in een roze shirt – overlegde met haar teamgenoten, want haar eigen team trainde tegelijkertijd, maar die gunden haar allemaal haar debuut in de 3e divisie. Een opmerkelijk debuut, want nooit eerder speelde zij op 3e divisie niveau (ook niet bij de dames).

Hoewel het juichen na een punt wat ongemakkelijk was (het lengteverschil was erg groot), stond zij wel haar mannetje. Haar debuut eindigde in een 3-0 overwinning (20, 21, 17) en ze heeft na afloop alvast een claim gelegd op de liberopositie tijdens de halve finale.

gh @ VoV, artikel en foto van/ via Wibo Wieling, Limes dames 1.