Vizier op volleybal

 

Beperkt programma in Eerste Divisies Dames

VoV, 29-11-2018. 5:12 uur. De Topdivisie rust uit aanstaand weekend, op de teams na die voor de beker in actie moeten komen. Bij de dames zijn dat Voltena en Peelpush, VVU heeft ook vrij want die spelen vanavond al tegen FAST en hebben zich zo een vrije volleybal  zaterdag  bezorgd.

In de twee Eerste Divisies A en B bij de dames staan er drie wedstrijden op het programma. Een Zuidelijke derby tussen Ledub en VC Olympia in 1BD, een Friese derby tussen VC Sneek II en vs Bolsward en een ‘geen derby’ tussen Heva VCV Varsseveld en VC Zwolle II in 1AD.

Na het thuisverlies van VC Sneek II tegen D.B.S. Balk, ook een Friese derby, zullen ze er nu wel op gebrand zijn om het tegen VC Bolsward beter te doen. Als we naar de ranglijst kijken zijn de vooruitzichten daarvoor ook beter, want Bolsward staat negende (8-15) en D.B.S. was een team op het podium, net als Sneek II. De uitzege bij Set-Up zal bijgedragen hebben aan meer vertrouwen in een goede afloop, Bolsward zal wellicht ook wel een beetje dat gevoel hebben nadat ze afgelopen zaterdag thuis van Dynamo wonnen. Bij winst gaat Sneek weer naar de tweede plek, Bolsward kan bij een goed resultaat een paar plaatjes stijgen en meer afstand nemen van de ‘gevarenzone’

VCV Varsseveld krijgt hekkensluiter VC Zwolle II op bezoek. De gasten kunnen wel een aantal punten gebruiken, hun oogst buiten Zwolle was tot nu één zege en vier punten bij Tjoba, de nummer voorlaatst in de stand. En ze hebben de punten hard nodig om niet hopeloos achter te komen. Al is hopeloos niet helemaal hopeloos zolang hun derde selectie op de eerste plaats in de Tweede Divisie blijft staan. Dan is ondanks de laatste plek handhaving op dit niveau toch zeker.

VCV boekte thuis al een 4-0 zege op VC Bolsward, maar verloor ook al twee keer. Weliswaar van teams die een heel eind hoger staan dan Zwolle II.  Bij een goed resultaat kan VCV een plaatsje stijgen (Rosstars voorbij gaan) en bij een extreem goed resultaat kunnen ze zelfs twee plaatsjes omhoog en gaan ze ook Set – Up voorbij.

In 1BD heeft Ledub thuis nog een ongeschonden blazoen. Één setje verloren ze in drie thuiswedstrijden. En dat was tegen koploper Volley Tilburg. SOMAS / Activia en Inter Rijswijk bleven met lege handen na hun bezoek in Budel. Ter vergelijking, VC Olympia liet Inter Rijswijk ook met lege handen, in Rijswijk. En ze wonnen ook uit bij Stravoc. Maar kregen met een 4-0 nederlaag bij koploper Volley Tilburg de wind stevig van voren. Beide teams kunnen bij winst een stapje voorwaarts op de ranglijst maken. Ledub kan zelfs tweede worden, en Olympia kan van rechts naar links promoveren.

Uiteraard houden we u op de hoogte hoe dit allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal.  Foto Jan van den Noort.

Noot: Uit de Eerste Divisie bij de dames hebben Krekkers en Sudosa – Desto zich geplaatst voor de achtste finales van de Nevobo beker. Uit de Tweede Divisie is KAPMakelaardij / SSS uit Barneveld nog van de partij in de beker.