Vizier op volleybal

 

Ook beperkt programma in 1AH en 1BH

VoV, 29-11-2018. 5:23 uur. De mannen in de Eerste Divisie halen zaterdag hun achterstallige wedstrijd of één van hun achterstallige wedstrijden in. In beide Divisies op dit niveau staan er twee wedstrijden gepland.

In 1AH reist Springendal Set – Up ’65 nu wel naar Hoogeveen, een reisje dat ze een paar weken geleden niet hoefden te maken omdat de Kermis naar Ootmarsum was gekomen. Set-Up kan bij de hekkensluiter goede zaken doen. Eerste kunnen ze niet worden, maar aan Keistad kunnen ze wel voorbij en de tweede plaats van hen overnemen. Daar hebben ze dan wel een 3-1 zege voor nodig.

Uiteraard laat FOOX Olhaco dat niet zomaar gebeuren. Helemaal niet nu ze vorige week de eerste klinkende zege van het seizoen hebben binnengehaald. Met 4-0 werd Sneek naar Friesland teruggestuurd. Olhaco zal Set – Up het liefst ook met weinig tot niks naar Twente terugsturen. Met twee punten zijn ze al derde van onderen en geven ze de rode lantaarn af aan Hovoc. Voor beide teams is er dus wat te halen! Dat zal de inzet ten goede komen.

Focus 4U Woudenberg werd door de studenten van USV Protos met behoorlijk dikke cijfers aan de kant gezet vorige week, VC Sneek had het moeilijk in Hoogeveen, zoals we hierboven ook al konden lezen. Bij de hekkensluiter met 4-0 verliezen zal niet meteen tot veel tevredenheid hebben gestemd, maar na een weekje hard trainer en een andere mindset kunnen zij er zaterdag wel weer tegenaan. Woudenberg vs Sneek is de nummer negen (7-17) thuis tegen de nummer zeven (9-20). De punten geven aan, wat de mogelijkheden zijn bij winst of verlies.

Voor de Eerste Divisie A houdt EVV Bultman – Hartholt de eer hoog in het bekerweekend. Alleen zij wisten zich voor de achtste finale te plaatsen. Zij spelen in Elburg tegen Eredivisionist Sliedrecht Sport.

In 1BH komen drie van de vier staartteams in actie. Velo (7-13), EMD – Tooling (7-12) en VVU (7-12) gaan proberen uit het verdomhoekje te geraken. Daarvoor reist Velo naar EMD Tooling en gaat VVU bij het een stukje hoger geplaatste Zaanstad II (8-17) op bezoek. De stand vanaf positie zes, waar Zaanstad II staat,  kan behoorlijk door elkaar gehusseld worden. VVU en Zaanstad verloren vorige week, Velo boekte een 3-1 zege. En EMD Tooling kan helemaal uitgerust aan de klus beginnen. Ze waren vorige week speelvrij.

Uit de Eerste Divisie B komt Peelpush dit weekend in de achtste finale van de beker in actie. Zij spelen thuis tegen Eredivisionist Coniche Topvolleybal Zwolle.

Uiteraard gaan we u informeren hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.