Vizier op volleybal

 

WK Clubteams: Van Garderen belangrijk

VoV, 29-11-2018. 10:05 uur. Bij het WK voor clubteams was Maarten van Garderen gisteren belangrijk voor zijn team Trentino. Tegen de Braziliaanse ploeg Sada Cruzeiro stonden de Italianen met 1-0 in sets achter (25-17) en was er een 21-19 achterstand in de tweede set toen eerst van Garderen (voor Kovacevic) en daarna Nelli (voor Vettori) in het veld kwamen. Met veel servedruk van de Nederlander kwam Trentino terug naar 24-24, drie foutserves op rij maakten 26-25 waarna drie scores van Trentino, de laatste via een ace van Nelli, voor de 26-28 winst en de 1-1 zorgden.

Van Garderen en Nelli bleven in de tweede set in de basis staan en slimme opslagen (hard en dan weer ingehouden) zorgden voor twee aces van Maarten van Garderen. Trentino bleef via 12-15 en 19-22 aan de goede kant van de score, totdat Russell de set voor hen besliste (23-25).

In de vierde set begon Kovacevic weer in de basis, maar werd er nog wel weer een beroep op de passende en serverende kwaliteiten van de Nederlander gedaan. In een bijzonder spannende en hectische eindfase veranderde een foutserve via de video challenge in een ace. De 26-25 werd 25-26, waarna Lisiac de set en de wedstrijd met een blokpunt uitmaakte.

Van Garderen scoorde totaal 3 keer. Trentino is door naar de halve finale na deze 1-3 zege. Sada Cruzeiro is uitgeschakeld en kan terug naar Zuid Amerika.

In de andere wedstrijd in poule B won Asseco Resovia met 0-3 van Arkadan uit Iran. Na twee zeges zijn ook de Polen door naar de halve finales. De ploeg uit Iran kon het serverend ( 0 / 11 aces) en blokkerend ( 2 / 10 blokpunten niet bolwerken.

In de halve finale van dit WK voor clubteams bij de mannen staan vier teams uit Europa.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB. Trentino valt aan.