Vizier op volleybal

 

BR Volleys kampioen in Duitsland

VoV, 10-05-2018. 6:32 uur. BR Volleys is er toch in geslaagd om in de uitwedstrijd, de laatste in de best of five serie, de Duitse titel te veroveren. Na in wedstrijden met 2-0 te hebben voorgestaan kon VfB Friedrichshafen van trainer coach Vital Heynen de stand gelijk trekken en zich, met een thuiswedstrijd in het vooruitzicht,  in de beste uitgangspositie manoeuvreren voor de eindzege. In een uitverkochte ZF Arena, voor bijna 4.000 toeschouwers, pakten de gasten uit de hoofdstad echter een 0-3 zege via de setstanden 20-25, 17-25 en 22-25 en werden daarmee voor de derde keer op rij Duits kampioen.

Friedrichshafen was in het seizoen onaantastbaar gebleken, ze bleven in het reguliere seizoen ongeslagen en wonnen de Duitse beker, maar BR Volleys kwam mede dankzij de ingevlogen trainer coach  Stelian Moculescu, die zijn pensioen status voor de play – offs onderbrak, weer terug in de strijd om de titel, die dus uiteindelijk in een 3-2 zege in wedstrijden eindigde..

Na een gelijkopgaande eerste set konden de gasten in de finale via 20-25 toeslaan. De teleurstelling bij de thuisploeg was groot, hetgeen in de tweede set tot uiting kwam.  BR Volleys kende geen pardon (17-25). In de derde set waren de teams aan elkaar gewaagd, maar de ploeg uit Berlijn toonde zich ook deze keer bij de big points de betere. Via 22-25 werd het dus 0-3 in sets.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.