Griekse titel voor Rauwerdink met Olympiakos

VoV, 10-05-2018. 6:16 uur.  Olympiakos stond met 2-0 in wedstrijden voor en had thuis tegen PAOK de kans het kampioenschap van Griekenland te bemachtigen. Een bijzondere sfeer heerste er, heel veel gezang vanaf de tribunes en als er niet gezongen werd, dan werd er wel gefloten. Er was blijkbaar altijd wel een reden om te zingen of om te fluiten voor de rood –wit gestreepte aanhang van Olympiakos bij deze topper. Het zorgde in ieder geval voor een zeer uitbundige stemming.

Bij beide teams ging er in het begin veel fout, foutserves en aanvallende fouten. PAOK kwam met 4-6 voor, de serveserie van Rauwerdink maakte 7-6, wat later sloeg Mikko Oivanen de 10-8 tegen de vloer. Nadat PAOK bij 10-10 gelijk was gekomen liepen de teams in de score gelijk op naar de big points. Het ace maakte 20-21 voor PAOK, time out Olympiakos. Jeroen Rauwerdink zette een kill – block voor 22-21 waarna nu PAOK de time out inging. Zingen, scanderen, klappen, fluiten, trommels, wat ging het eraf. Rauwerdink scoorde 23-22, Oivanen 24-22, time out. En Jeroen Rauwerdink bezorgde Olympiakos met een klap via het blok de winst, 25-22.

Vier foutserves en één ace tot aan de 5-3 stand in de tweede set telden we, PAOK kwam terug naar 7-7 en ging met één puntje achter de technische time out in. Aleksiev en Oivanen sloegen Olympiakos in het middendeel van de set naar een 16-12 voorsprong. Ramon Martinez Gion kwam erin bij PAOK en scoorde, daarna scoorde Jeroen Rauwerdink een paar keer voor de 18-15 tussenstand. Bij 19-19 een time out van Olympiakos, na een paar missers van Aleksiev, die dit na de pauze wel meteen weer rechtzette. En daarna nog weer (23-20). De laatste drie punten naar de 25-21 stand kwamen via kadootjes op het scorebord. Eindstand 25-21 en dus 2-0.

Olympiakos had nog één setje voor de titel nodig, PAOK drie sets om in de race voor de titel te blijven. Olympiakos nam via een tweetal blokpunten van Petreas in de derde set een 6-4 voorsprong, Jeroen Rauwerdink lobte de 8-6 binnen. PAOK kwam via drie foutserves op rij makkelijk aan de punten. Het foutgehalte bleef hoog, bij 13-11 time out PAOK. De tweede technische time out, na weer een foutserve, ging in bij 16-12.  Na de time out bij 17-14 natuurlijk een foutserve van PAOK, dat leek onderhand wel heel erg logisch. Het leek een makkelijke manier om te scoren, time out vragen, foutserve, zo ook bij 20-18 voor 21-18. Het werd 25-20. Met 3-0 in sets en 3-0 in wedstrijden ging de titel naar Olympiakos.

Jeroen Rauwerdink scoorde 7 keer en was op één enkel foutje na foutloos in de passing. Ramon Martinez Gion had één invalbeurt en scoorde één keer. Olympiakos was vooral aanvallend de betere ploeg. Todor Aleksiev werd de MVP van dit duel.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto website Hellenic Volleybal.