CEV Cup avontuur Sliedrecht ten einde

VoV, 11-01-2018. 6:15 uur. Gisteravond is er een eind gekomen aan het Europese optreden in de CEV Cup van Sliedrecht Sport. Voor de tweede keer verloor de Nederlandse koploper zonder setwinst van de Franse nummer één en zag daarmee de hoop om via een positief resultaat (minimaal 3-1) een Golden Set af te dwingen in rook opgaan.

Trainer coach Matt van Wezel liet Lisa Vossen (sv), Florien Reesink (lib), Lea van Rooijen (dia), Esther Hullegie en Fleur Savelkoel (p/l) en de midspeelsters Carlijn Ghijssen – Jans en Lynn Thijssen aan de partij beginnen. In de loop van de set kwamen Ana Rekar en Christie Wolt ook in het veld.

Sliedrecht had een beetje een valse start, kwam door scores van Krystal Rivers al vlot met 2-6 achter, maar herstelde zich prima en maakte met een driepunten de aansluiting bij 5-6. Béziers reageerde met ook een driepunter (5-9) en liep vervolgens met een snelle aanval op mid en een blokpunt uit naar 6-11, Lea van Rooijen scoorde tegen, de volgende twee Sliedrecht aanvallen belandden in het net (7-13). Bij 11-16 gingen de teams verplicht naar de kant.

Na die pauze vocht Sliedrecht zich terug in de wedstrijd. Het verschil van zes punten bij 13-19 werd teruggebracht naar twee bij 18-20, waarop Béziers naar de zijlijn ging. Na de foutserve (18-21) scoorde een bekeken lobje van de thuisploeg en vloog een omloop aanval van Béziers ver uit voor 20-21. Er volgde weer een foutserve van Sliedrecht (20-22), Christie Wolt maakte de aansluitende 21-22. Op 21-23 nam van Wezel zijn tweede time out, het werkte averechts. Met twee aces sloot Béziers de set met 21-25 af.

Fleur Savelkoel (foto) en Carlijn Ghijssen – Jans maakten beiden vijf punten in deze set, bij Béziers kwam Krystal Rivers tot zeven totaal. De eigen score van 15 om 21 maakte het verschil.

In de tweede set begon dezelfde basis, dezelfde speelsters hadden een invalbeurt en daarnaast kwam ook Carlijn Oosterlaken binnen de lijnen. Het verhaal van deze set is de gelijk opgaande strijd tot 8-9 en 9-11 met goede punten bij Sliedrecht Sport door Carlijn Ghijssen – Jans en Lynn Thijssen in deze periode en de volledige ineenstorting na de Franse driemeter score voor 9-12. Juliette Fidon serveerde haar ploeg naar 10-20, dit ondanks twee time outs van Sliedrecht en een technische time out. Ze bleef maar opslaan en liet met enige regelmaat een ace noteren.

Wie denkt dat de strijd dan gestreden is kwam bedrogen uit. Sliedrecht rechtte de rug en ging er nog een keer vol voor. Dat werd na een hopeloos lijkende 11-22 helemaal duidelijk. In twee series, met daarin een aantal aces, scores van Ana Rekar (blokpunt) en Christie Wolt (via blok uit) en rake klappen van Carlijn Oosterlaken kwam de thuisploeg eerst op 15-22 en even later op 19-24. Esther Hullegie hield de spanning erin met haar punt voor 20-24, de driemeter aanval van Béziers maakte een eind aan de set en aan het CEV Cup avontuur van Sliedrecht. De 20-25 en 0-2 betekende na de 3-0 thuiswinst dat de Franse ploeg door was naar de achtste finales.

In deze set maakte Béziers blokkerend het verschil ( 3 om 8), kwam aanvallend tekort met 10 om 6 punten, maar had ook de lagere foutenlast (8 om 5). Carlijn Ghijssen – Jans, Amber Rolfzen en Krystal Rivers van Béziers namen ieder vijf punten voor hun rekening.

Sliedrecht leek in het begin van de derde set naar een hele snelle 0-3 nederlaag gespeeld te worden, maar dat pakte na de 2-9 en 5-11 stand anders uit. Met Ana Rekar voor Lisa Vossen op spelverdeling en Carlijn Oosterlaken voor Lea van Rooijen op diagonaal begon de ploeg aan een inhaalrace, waarbij een serveserie en scores van Esther Hullegie de ploeg bij 14-15 op één puntje brachten, bij 19-18 was Sliedrecht er voorbij en begon bij 20-19 aan de big points. Na 24-24 stond Béziers Sliedrecht echter geen punt meer toe.

Carlijn Ghijssen – Jans kwam tot 14 punten, Esther Hullegie maakte er 11, topscorer van de partij werd Chrystal Rivers (foto) met 17 punten. De eigen score bedroeg 47 om 59 en bestond uit aanvallende punten (33 om 35), blokpunten (10 om 16) en aces (4 om 8). In de foutenlast waren de teams op één puntje na gelijkwaardig.

PS: Sliedrecht Sport had met Ron Zwerver prominent bezoek op op de tribune: