Vizier op volleybal

 

Judith Pietersen keert terug naar Italië

VoV, 10-01-2018. 14:30 uur. Judith Pietersen keert terug naar de Italiaanse serie A1. Na een volleybal time out,  die ze gebruikte om voor haar studie psychologie af te ronden, zal ze voor Modena de ballen tegen de vloer gaan slaan. Modena is de huidige nummer zes in Italië. Afgelopen weekend won de ploeg met 3-0 van Bergamo. Zondag speelt Modena uit tegen Busto Arsizio. Judith Pietersen is na Robin de Kruijf, Celeste Plak en Maret Balkestein – Grothues de vierde Nederlandse in de Italiaanse competitie.

Judith Pietersen kwam in haar volleybalcarrière al uit in de Duitse (Dresden) , Poolse (Sopot) en Turkse (Idman Ocagi) competitie. Vorig seizoen speelde ze, net als Laura Dijkema en Celeste Plak, voor Novara. Daarvoor droeg ze in Italië ook al het shirt van Scandicci. Bij Modena komt ze weer een aantal oude bekenden tegen, zoals bijvoorbeeld de Belgische Laura Heyrman, waarmee ze nog in Duitsland samen speelde,  en verder de Modena coach Marco Fenoglio en Katarina Barun, die beiden de overstap van Novara naar Modena maakten. De Italiaanse international Catarina Bosetti maakt ook deel uit van de ploeg.

“Ik ben erg blij dat ik in Modena voor Liu Jo Nordmeccanica kan gaan spelen,” zei ze bij haar presentatie. “Ik ga deel uitmaken van een sterk team en ik ben er klaar om voor in het Modena shirt voor de punten te knokken.  Katarina Barun en de coach waren vorig jaar met mij in Novara, ik heb ook al met Laura Heyrman in Duitsland gespeeld. Ik denk dat ik in een zeer sterk team ben beland.

Ze gaf verder aan stage te hebben gelopen in Nederland om haar studie te voltooien en zich erop te verheugen om nu weer volleyballend aan de slag te gaan. Ik heb volleybal gemist in de afgelopen maanden. Ik ben blij met deze mogelijkheid in Modena, bij een coach die ik al ken en waarvan ik weet hoe zijn werkwijze is.

Bij Modena waren ze ook blij met de komst van Pietersen. “Iedereen kent haar want ze won vorig jaar met Novara de titel, ze is een ervaren speelster en ze zal zeer zeker van toegevoegde waarde zijn voor het team.”

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.