CEV Cup: Dick Kooy verliest met Fenerbahce in Polen

VoV, 22-02-2024. 6:12 uur. In de CEV Cup zijn we zowel bij de dames als de heren aanbeland bij de halve finales. Er is nog één team met Nederlandse inbreng bij de laatste vier. Te weten Fenerbahce bij de mannen.

De Turkse ploeg van Dick Kooy speelde in Polen tegen Rzeszow. In de eerste twee sets leden ze met 25-12 en 25-17 ruime nederlagen. In de eerste set nam Rzeszow na 17-11 nog verder afstand (22-11) en was zeer duidelijk de beste ploeg. Ook in de tweede set hadden ze bij 15-5, 15-11 en 20-14 een zeer ruime marge.

Fenerbahce kon in de derde set na 15-16 het verschil maken, de serie naar 15-20 gaf voldoende voorsprong om met 22-25 af te sluiten. In de vierde set werd een 1-4 en 3-7 voorsprong een 10-7 achterstand. Bij 12-11 en 19-18 was Fenerbahce een puntje van de gelijkmaker verwijderd. Die kwam er echter niet en na 21-18 won de thuisploeg met 25-21 en dus met 3-1.

Fenerbahce scoorde aanvallend beter (40 om 46 punten), maar kwam blokkerend (10 om 3) en serverend (16 om 3 aces) heel veel punten tekort. Ook hun foutenlast was aanzienlijk hoger. Dick Kooy scoorde 9 keer.

Fenerbahce heeft een 3-0 of 3-1 zege nodig bij de return om een golden set te kunnen spelen. Rzeszow heeft aan twee gewonnen sets dan voldoende voor het finale ticket.

De andere ontmoeting bij de mannen werd in Turkije gespeeld tussen Arkas Spor en het Duitse SV Lüneburg. Arkas Spor won met 3-0 via 27-25, 25-23 en 25-20.

Bij de dames in de CEV Cup ontving Budowlani Lodz het Zwitserse NUC Volleybal. Dat werd een 1-3 zege voor de gasten. Via 25-17, 21-25 en 26-28 kwamen ze met 1-2 voor, waarna de 22-25 de strijd besliste.

De andere partij in de halve finale ging tussen Chieri ’76 (Italië) vs. Paris St. Cloud. Die partij eindigde in een 3-2 zege voor de Italiaanse ploeg. Met 25-15 in de vierde set dwongen ze de tiebreak af, die ze met 15-13 wonnen.

gh @ Vizier o Volleybal. Archieffoto Dick Kooy. Foto CEV.