Finale Challenge Cup: Team Anne Buijs met 1-0 voor

VoV, 22-02-2024. 6:20 uur. De heenwedstrijd in de finale van de Challenge Cup bij de dames bracht Novara (Anne Buijs) en Nantes (Marrit Jasper) aan weerszijden van het net.  Gisteravond werd in Italië gespeeld, waarbij vooraf Novara toch wel als favoriet aan de start verscheen.

De wedstrijd: kende in de eerste set een spannend verloop nadat de openingsfase duidelijk voor Neptunes de Nantes was geweest. Zij kwamen met 2-5, 5-10 en 10-13 voor. Novara kon met vijf punten op rij daar 15-13 van maken, liepen na 19-17 uit naar 23-20 maar bij 23-23 was de strijd om de setwinst weer open. Novara kwam op setpoint (24-23), Nantes kon het ongedaan maken (24-24), maar ging daarna met 26-24 onderuit.

In set twee nam Novara vlot een ruime voorsprong (5-1, 10-6, 14-7) die bij het begin van de big points (20-13) nog steeds zeer ruim was. Nantes zag haar inhaalrace eindigen bij 24-22 en verloor vervolgens met 25-22.

In de derde set een soortgelijk verloop (4-0, 9-4), maar nu had Nantes de achterstand bij 15-14 tot één puntje teruggebracht. Ze konden het echter niet naar een gelijke stand tillen, via 21-16 won Novara met 25-20.

Anne Buijs, die niet de hele wedstrijd speelde scoorde 1 keer, Marrit Jasper maakte 8 punten.  Novara scoorde serverend (8 om 6 aces) en aanvallend (44 om 35 punten) beter. Nantes maakte meer blokpunten (4 om 8). In de return heeft Novara aan twee sets voldoend voor de titel, Nantes zal met 3-0 of 3-1 moeten winnen om een golden set te kunnen spelen.

Bij de mannen ging de eerste wedstrijd tussen het Poolse Project Warszawa en het Italiaanse Monza. Dit werd een 3-1 zege voor de Poolse ploeg. Via 25-18, 21-25, 25-18 en 25-19.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FB Neptunes de Nantes.