Vizier op volleybal

 

ZVH kan goed begin geen vervolg geven

VoV, 22-02-2024. 12:46 uur. De Zevenhuizense heren van Scherp in Packaging speelden woensdagavond in Huizen tegen het team van Prima Donna Kaas Huizen. Vol vertrouwen ging de ploeg uit Zevenhuizen de wedstrijd aan maar kon de sterke eerste set niet vervolgen en zag Huizen via de setstanden 21-25, 25-14, 25-22 en 25-21 met 3-1 de winst binnen halen.

Trainer/coach Kristian van der Wel trad zonder de extra spelers vanuit het tweede heren team aan in Huizen. Scherp in Packaging stelde de basis op, die ook zaterdag begon in het veld: Sam van der Loo, Yvo Lunsing, Vincent van der Kraats, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers en libero Richard Rademaker.

Zevenhuizen nam in de eerste set gelijk het initiatief en aanvoerder Benjamin Parkinson kon gelijk het eerste punt scoren. Zevenhuizen ging goed door op de ingeslagen weg en wist met Yvo Lunsing en de middenaanvallers veelvuldig te scoren. Bij 13-17 nam coach Teun Buijs van PDK Huizen zijn eerste time-out en wist na de dubbele wissel teruggedraaid te hebben dichterbij Zevenhuizen te komen.

Dit noopte coach Kristian van der Wel bij 17-18 tot het nemen van zijn eerste time-out, dit zorgde de na de aanval van Jesse Hanemaaijer de service teruggehaald werd. Scherp in Packaging wist weer uit te lopen en nadat Sam van der Loo zorgde dat Zevenhuizen op setpoint kwam kon Jesse Hanemaaijer deze set binnen halen met zijn blok tot 21-25.

Huizen trad in de tweede set aan met een andere middenaanvaller, die met zijn aanval en blokkering het Zevenhuizen moeilijk maakte om te scoren. Huizen nam direct het initiatief van Zevenhuizen over, na het eerste punt van de gasten. Met een sterke service wisten de gastheren te zorgen dat coach Kristian van der Wel bij 5-2 al snel een time-out nam. Dit hielp niet direct en Zevenhuizen wist nog tot 8-5 te komen, maar met Sjoerd Hoogendoorn, de latere topscorer van de wedstrijd, aan de servicelijn werd de servicedruk heel hoog. Bij 11-5 werd de tweede time-out genomen en dit had geen effect.

Bij 15-5 nam Lennaert Hogenhout de positie van Vincent van der Kraats over. Bij 16-6 was deze servicebeurt over. Hierna startte Zevenhuizen bij 17-8 met de dubbele wissel en kwam Max Nieuwstad voor Timothy Scheffers in het veld en bij 18-8 kwam Steven Oei voor Yvo Lunsing binnen de lijnen. Zevenhuizen bleef achter de feiten aan spelen en bij 19-9 kwam Koen Herrebout in het veld voor Sam van der Loo, hij kon nog wat punten binnen hallen, maar de achterstand was niet meer in te halen en PDK Huizen nam met 25-14 deze set in hun bezit.

Scherp in Packaging begon de derde set met de beginopstelling en wist met Jesse Hanemaaijer aan de opslag het eerste punt te scoren. Zevenhuizen wist met aanvallen van zijn middenaanvallers een licht voorsprong te nemen maar zag die bij 11-11 weer tenietgedaan worden en coach Kristian van der Wel nam gelijk een time-out bij deze stand.

De beide teams hielden elkaar tot 18-18 in evenwicht, daarna liep Huizen uit en nam Zevenhuizen bij 21-18 een time-out, Benjamin Parkinson kon met zijn aanval de opslag terug halen, maar Zevenhuizen kon het gat niet dichten. Uiteindelijk wist de aanval van Huizen deze set met 25-22 binnen te halen.

In de vierde set kwam Lennaert Hogenhout in het veld voor Vincent van der Kraats, ook nu nam Huizen het initiatief en zorgde met hun aanvallen dat Zevenhuizen bij 3-0 al direct een time-out moest nemen. De Zevenhuizense heren wisten met de aanvallen van Yvo Lunsing en Lennaert Hogenhout het gat kleiner te maken en zelfs met 11-12 voor te komen.

Hierna wist PDK Huizen zich te herstellen en ondanks de time-out bij 13-12 kon Zevenhuizen niet weer dichterbij komen. In deze eindfase kon Scherp in Packaging door te wisselvallig te spelen niet tot scoren te komen. De meegereisde supporters zagen ondanks hun luide aanmoedigingen dat deze set met 25-21 in handen van PDK Huizen kwam.

Voor de Zevenhuizense heren een grote teleurstelling die de goede start niet kon vervolgen. Voor Scherp in Packaging is het nu zaak om lering te trekken uit deze wedstrijd en zich weer volledig te gaan richten op de wedstrijd van aanstaande zaterdag 24 februari tegen het team van VoCASA. Deze wedstrijd is in Swanla en zal om 20.00 uur aanvangen. De steun van het thuispubliek kunnen de heren zeker goed gebruiken.

Prima Donna Kaas Huizen: Noah van Dam 3, Bram Wiltenburg, Robin Ottenhof 1, Lars Ent 5, Andrew Tauhid 9, Noah Aerts 1, Joar Millberg 5, Tomas Halanda 11, Sjoerd Hoogendoorn 25, Derwin Colina, Timo de Koning (L)

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo 11, Koen Herrebout 2, Vincent van der Kraats 1, Lennaert Hogenhout 9, Timothy Scheffers 1, Steven Oei, Yvo Lunsing 16, Max Nieuwstad 2, Jesse Hanemaaijer 13, Benjamin Parkinson 11, Richard Rademaker (L)

dh @ VoV, verslag van Steef van Duin, ZVH. Foto’s Carla Perdijk.