CEV Cup: Sliedrecht Sport uitgeschakeld

VoV, 18-12-2019. 3:50 uur. Op 4 december leed landskampioen Sliedrecht Sport in de Basis een kansloze 0-3 nederlaag tegen het Duitse SSC Schwerin. Drie sets bleven ze beneden de twintig punten. Gisteravond was de return, waaraan zonder al te hoge verwachtingen zal zijn begonnen.

En in de eerste set kwamen die verwachtingen ook wel uit. Schwerin bouwde vlot een ruime voorsprong op (8-2 en 16-9) en wonnen vervolgens na de 21-12 tussenstand bij het begin van de big points met 25-16. Bij Sliedrecht werd Jolijn de Haan met 4 punten de meest scorende speelster, bij Schwerin stond Britt Bongaerts niet in de basis, Nicole Oude Luttikhuis wel maar scoorde niet.

In de tweede set kwam Schwerin met 17-7 voor, waarna Sliedrecht Sport beter in de wedstrijd kwam en langzaam maar zeker punten van de achterstand afknabbelde. De tien punten verschil werden er acht bij 20-12 en zes bij 23-17. Verder liet Schwerin het niet komen, met 25-18 pakten ze de 2-0 voorsprong, waarmee ze dus de volgende ronde bereikt had. In deze set scoorde Fleur Savelkoel 5 keer, Nicole Oude Luttikhuis maakte er 3 voor Schwerin.

Sliedrecht Sport had de beste start in de derde set en kwam met 0-4 voor. Na de time out van Schwerin bij 4-9 liepen ze in naar 7-9 en klampten bij 10-12 aan. En waren er bij 12-12 naast, bij 14-13 ging de thuisploeg voor het eerst aan de leiding. Schwerin blokkeerde zich naar 17-15, waarop Vera Koenen de time out inging. Dat deed ze even later bij 21-18 nogmaals. Zonder succes, het werd 25-19 voor Schwerin en dus 3-0.

Jolijn de Haan werd met 11 punten topscorer bij Sliedrecht Sport, bij de Duitse ploeg ging die titel naar McKenzie Adams. Nicole Oude Luttikhuis kwam tot 6 punten totaal.

Floortje Meijners speelt met Monza deze week twee keer tegen Zaporizhzhya. Zowel de uitwedstrijd als de thuiswedstrijd (op 19 december) worden in Busto Arzisio gespeeld. Monza was gisteravond heer en meester en won met 0-3 (15, 12, 7). Floortje Meijners werd met 17 punten topscorer van de partij.

Galatasaray van Yvon Beliën stond voor de moeilijke opgave op de 3-1 nederlaag bij Chemik Police ongedaan te maken. Via winst van de golden set. Dat mislukte, op eigen veld werd een 2-3 nederlaag geleden, hetgeen uitschakeling betekende. Na de 2-1 in sets kon het nog alle kanten op en het bleef in de vierde set ook lang spannend. Chemik pakte echter het ticket voor de volgende ronde via 23-25 en de 2-2 stand, waarna za ook de vijfde set wonnen. Met 12-15. Yvon Beliën scoorde totaal 4 punten.

Bij de mannen in de CEV Cup speelde Wessel Keemink met OK Budva thuis de return tegen OK Kakanj, waarvan de heenwedstrijd met 1-3 was gewonnen. Thuis werd het gisteren een eenvoudig 3-0 zege, waarbij de tegenstander 13, 18 en 10 punten per set meekreeg. Keemink scoorde 6 keer, waarvan 3 aces.

Volleys Frankfurt leed thuis een 2-3 nederlaag tegen Shaktior Soligorsk, via 15-17 in de vijfde set. In Minsk moest dit gisteravond rechtgezet worden en via een golden set na een 2-3 zege of met winst in vier sets wilde men door naar de volgende ronde. Het werd winst in vier sets voor Frankfurt, waar Floris van Rekom met 23 punten de topscorer werd.

Niels Klapwijk won met Arcada Galati uit bij Kuopio met 0-3 en had gisteren thuis aan twee sets voldoende om door te gaan naar de volgende ronde. Die waren ook vlot binnen. Het werd weer een zege in drie sets, met 12 punten van Niels Klapwijk.

Dus zowel OK Budva, Volleys Frankfurt als Arcade Galati gaan door naar de volgende ronde.