Cisterna van Twan Wiltenburg vestigt record.

VoV. 24-11-2021. 4:25 uur. In de Serie A1 in Italië speelde Cisterna van Twan Wiltenburg gisteravond de inhaalwedstrijd tegen Milano, de ploeg van de Nederlandse bondscoach Piazza. Het werd een memorabel duel, dat op vijf minuten na drie uur duurde, een recordlengte in de Italiaanse Eredivisie.  Veroorzaakt door de 34-32 en 33-31 setwinsten van Milano in de eerste en derde set. Daar zette Cisterna 21-25 tegenover in de tweede en vierde en maakte tenslotte met 13-15 de winst perfect.

Na vijf setpoints voor beide teams in de eerste set pakte Milano de winst, in de derde liet Cisterna zes setpoints onbenut waarna het bij het derde voor Milano wel raak was. In de tweede set sloeg Cisterna na 21-21 toe, in de vierde set hadden ze bij 16-22 al een ruime voorsprong opgebouwd, die ze ook vasthielden. In de tiebreak maakten ze van 11-9 een 11-13 tussenstand en hielden het verschil van twee punten vast.

Twan Wiltenburg had in de eerste drie sets invalbeurten en stond daarna in de basis. Hij scoorde 4 keer. Milano staat 6de (7-10), Cisterna 9de (7-9).

In Brazilië gaat het nog steeds voorspoedig met de ploeg van Anne Buijs. Praia Clube won gisteravond met 3-0 (15, 19, 21) en blijft koploper met drie punten voorsprong op Minas.

Het verschil maakte de ploeg van Buijs in de eerste set met een serie van 13-12 naar 20-13, in de tweede set leek bij 20-10 opnieuw een snelle zege in de maak, maar tegenstander Maringa kwam nog terug naar 20-17, voordat Praia Clube de set uitspeelde. En in de derde set boog de koploper een 7-12 achterstand om naar een 14-12 voorsprong, hield dat verschil tot 21-19 vast en won vervolgens met 25-21. Anne Buijs scoorde 6 keer.

In de Duitse DVV Cup, der Pokal, won Auke van der Kamp gisteren in de kwartfinale uit bij Unterhaching. Met 0-3. Via 20-25, 18-25 en 13-25. Van der Kamp begon in de derde set in de basis en scoorde 7 punten. Hun tegenstander in de halve finale komt uit het duel Frankfurt vs. BR Volleys. Vandaag staan in een andere kwartfinale Herrsching en Giesen tegenover elkaar. Een duel dus tussen Luuc van der Ent en Stijn van Tilburg.

Toulouse van Gijs Jorna speelde gisteravond uit tegen de Franse koploper Tours. Zij verloren met 3-1. De eerste set hadden ze na twee gemiste setpoints (23-24, 24-25) en het onschadelijk maken van een setpoint tegen (26-25) bij de derde poging bij 26-27 wel succes. Daarna nam Tours de regie van de wedstrijd over, met in de tweede set nog kleine verschillen (16-14, 19-17, 21-19, 23-21) en daarna met ruime afstand in de derde (15-8, 21-14) en vierde (16-11, 23-14) set.  Tours won de sets met 25-21, 25-18 en 25-16. Jorna scoorde 8 keer