Vizier op volleybal

 

Sudosa-Desto pakt winst en koppositie vs. Donitas.

VoV, 24-11-2021. 18:27 uur. Deze week was het zover, de wedstrijd tegen Donitas D1! De wedstrijd waarbij wij de eerste plek in de topdivisie zouden kunnen overnemen. Na een week hard trainen was het eindelijk tijd voor de wedstrijd, deze keer in een lege Struikhal zonder publiek. Na een creatieve voorbespreking in een squashzaal klonk rond 18:00 uur het eerste fluitsignaal!

De eerste set begonnen we met Cindy Zandstra, Manon Torenbeek, Anike van Oosterom, Beau de Vries, Suzanne Benninga, Eline Mosselaar en Danique Hamming. Na een slordige start, waarbij we flink wat punten achter kwamen, hebben we deze achterstand weggewerkt en de set uiteindelijk niet meer uit handen gegeven. De eerste set werd gewonnen met 25-21.

De tweede set gingen we met dezelfde opstelling verder. We begonnen sterk en kwamen al snel op een dikke voorsprong. We speelden stabiel en met een aantal goede service series hebben we deze voorsprong ook niet meer uit handen gegeven. De tweede set werd vrij eenvoudig gewonnen met 25-13.

De derde set was een stuk spannender. Ook deze set begonnen we met een achterstand, net zoals in de eerste set. We kwamen weer bij, maar bleven steeds een aantal puntjes achterlopen. Boven de twintig trokken wij aan het langste eind en werd deze spannende set gewonnen met 26-24!

Hiermee hebben wij de eerste plek in de Topdivisie overgenomen! Volgende week is het weer tijd voor een thuiswedstrijd en spelen wij om 19:30 uur in Assen tegen VC Zwolle D2!

gh @ VoV, verslag en foto van/ via Suzanne Benninga, Sudosa-desto dames 1.