Europese winst voor van Aalen, Baijens en Stoltenborg

VoV, 24-11-2021. 4:16 uur. In de Europese Challenge Cup speelt SC Potsdam van spelverdeelster Sarah van Aalen gisteravond tegen Kairos Ponta Delgada, de nummer vier van de Portugese Eredivisie. Gisteren was het eerste duel, vandaag volgt het tweede, opnieuw in Potsdam.

Met de 3-0 zege (15, 14, 18) heeft de ploeg van Sarah van Aalen een prima uitgangspositie om de volgende ronde te halen. Zij stond de hele wedstrijd in de basis en leidde haar ploeg soeverein naar een ruime overwinning, waarbij met name de snelle eerste tempo aanval op mid een krachtig wapen was.

In alle drie sets had Potsdam reeds vroeg een gaatje geslagen en bouwde het verschil uit naar een ruime voorsprong. In de eerste set van 10-5 naar 19-11 om via twee kadootje de 25-15 eindstand te bereiken. In de tweede set serveerde van Aalen Potsdam van 9-6 naar 12-6 (ace) en ging de winst na 21-13 met 25-14 naar de thuisploeg. En in de derde set ging de thuisploeg bij 14-10 de time-out in, nadat Delgada, de Portugese Ladies in Black vanwege hun outfit en niet vanwege de naam, drie punten op rij hadden gescoord. Potsdam liep vervolgens uit naar 20-12 en won met 25-18. In een uurtje was het over en voorbij.

Sarah van Aalen scoorde 3 keer.  Haar ploeg speelt vandaag dus de return opnieuw in eigen hal, zondag staan ze in de kwartfinale van de Duitse Beker tegen de Rote Raben uit Vilsbiburg. Een druk weekje dus voor van Aalen en haar ploeggenoten.

SC Schwerin van teamcaptain Femke Stoltenborg en midspeelster Indy Baijens heeft na de 3-1 thuiszege over Nantes ook de uitwedstrijd gewonnen en zich geplaatst voor de volgende ronde in de CEV Cup. In Nantes werd het 2-3. Na twee sets (14-25 na 9-14 en 13-20 en 21-25 na 13-13 en 19-20) had de Bundesliga club het ticket binnen. Nantes kon daarna met 25-23 en 26-24 nog wat terugdoen, maar verloor vervolgens de tiebreak met 13-15, nadat ze een 6-10 achterstand hadden omgebogen naar een 12-11 voorsprong.

Femke Stoltenborg scoorde 5 punten, inclusief 3 aces. Indy Baijens had 7 keer succes. Bij Nantes scoorde Sonja Gommans, de echtgenote van Ewoud Gommans, 4 punten. Schwerin maakte aanvallend met 54 om 72 punten het verschil.