Vizier op volleybal

 

Midweeks programma in de Eredivisie (m)

VoV, 23-11-2021. 14:37 uur. Deze week spelen de mannen in de Eredivisie een doordeweekse ronde. Met een aantal duels tussen teams uit het rechter rijtje en linker rijtje tegen elkaar. Koploper Orion kan achteroverleunen en afwachten wat de achtervolgers presteren. Zij hebben pas zaterdag weer een wedstrijd op de agenda staan.

Op de voorhand zou je zeggen dat Lycurgus (3de, 7-15) vs. VoCASA (4de, 6-15) de meest interessante wedstrijd in het linker rijtje is. Maar gezien de historie van de laatste weken moeten we ons nog maar afwachten of dit ook wel het geval is. VoCASA speelde haar laatste duel op 6 november (0-3 verlies vs. Sliedrecht Sport) en werd in de weken daarna geconfronteerd met uitgestelde wedstrijden. Terwijl Lycurgus afgelopen weekend nog vol in actie kwam tegen Orion (3-1 verlies) en in de eigen hal wel wat recht te zetten heeft. Lycurgus verloor thuis nog niet dit seizoen en zal dat zo willen houden.

Gezien de vooruitblik op de social media van VoCASA nemen we aan dat hun duel deze keer niet uitgesteld zal worden. “Druk weekje wordt het, woensdagavond 24 november uit Lycurgus, en zaterdagavond 27 november thuis tegen Orion. Het weekend erna (4 december) een bekerronde. En dan de inhaalwedstrijd tegen Numidia op 15 december en op 18 december uit bij Talentteam.”

Dynamo (2de, 6-15) krijgt TTP (6de, 7-9) op bezoek in Omnisport. Na de 3-2 nederlaag bij Orion, de uitschakeling in de CEV Cup en de uitgestelde wedstrijd tegen VoCASA, pakte Dynamo vorige week een overtuigende 0-3 zege bij Taurus. Dynamo verloor nog niet in eigen huis dit seizoen, gezien de 3-0 en 3-1 tegen Lycurgus, voor supercup en in de competitie, mogen we denken we wel stellen dat de ploeg uit Apeldoorn wel erg teleurstelt als ze de punten niet allemaal in eigen huis weten te houden. Dit ondanks de goede serie waar TTP mee bezig is via winst bij VCN en thuis tegen Sliedrecht Sport.

Ondanks dat Sliedrecht Sport gezien de huidige stand (8ste, 7-8) en de laatste resultaten met een thuisnederlaag tegen Taurus en uitverlies bij TTP (beide in vier sets) verwachten we toch wel dat ze tegen ZVH (10de, 6-2) aan het langste eind zullen trekken. Maar ZVH sprokkelde de twee punten die ze rijk zijn wel tegen TTP, waartegen Sliedrecht Sport afgelopen weekend dus verloor. Misschien moeten we nog maar eens heroverwegen of we wel mogen verwachten wat we verwachten.

VCN (9de, 8-6) is gastheer voor SSS Barneveld, dat ondanks dat ze twee wedstrijden minder speelden wel twee punten meer heeft. Als we de uitslagen tegen de gemeenschappelijke tegenstanders TTP, Taurus, VoCASA, Orion, Lycurgus en TV Limburg als vergelijk nemen dan komt SSS vijf keer als de beste uit de bus, of omdat ze wonen terwijl VCN verloor of omdat ze meer sets pakten als beide verloren. VCN zal dus aan de bak moeten om de schijn tegen een voor hen positieve wending te geven.

Donderdagavond om 20:00 uur wordt er aangefloten voor TV Limburg vs. Taurus. De hekkensluiter (6-1) tegen de nummer vijf (7-12). Gezien de resultaten tot nu van TV Limburg achten we de kans heel groot dat taurus met de winst uit Linne vertrekt. De 6-1 zegt het al, ze wonnen nog niet, wisten wel dat ene puntje in eigen hal te bemachtigen toen ze zich tegen VCN pas na 13-15 in de vijfde set gewonnen gaven.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.