CL: Dik verlies team de Kruijf, Wiltenburg naar halve finale.

VoV, 17-03-2023. 5:30 uur. Robin de Kruijf heeft met Conegliano een dikke nederlaag geleden in Turkije tegen Fenerbahce. De koploper van de Italiaanse Serie A1 bleef drie sets onder de twintig punten  steken, hun normaal grootste troeven voor wat het scoren van punten betreft (Haak en Plummer) bleven ver achter bij hun normale productie. Isabelle Haak scoorde 10 keer, Katryn Plummer 4 keer. Daar stonden wel 19 punten van Fedorovtseva en 17 van Vargas tegenover. De 57 om 37 eigen score zegt dan ook alles over de verhoudingen binnen de lijnen.

Fenerbahce maakte met een serie van 11-9 naar 17-9 het verschil in de eerste set. Conegliano kon de achterstand na 20-14 nog tot 20-17 inlopen. De 25-19 was echter helder en duidelijk.

In de tweede set werd ook al in het eerste deel het verschil gemaakt. Van 7-7 naar 13-7. Via 17-10 en 21-17 bleef Fenerbahce de ruime voorsprong vasthouden om vervolgens met 25-17 af te sluiten.

In de derde en laatste set hetzelfde verhaal. Bij 15-8 was het verschil al gemaakt en ondanks dat Conegliano nog van 20-12 terugkwam naar 22-19 bleef Fenerbahce fier overeind aan het eind. Met nogmaals 25-19 lieten ze de 3-0 op het scorebord verschijnen.

Stand van zaken na de heenwedstrijden in de kwartfinales:

• VakifBank won met 3-0 van Vero Volley Milano
  • Novara won met 3-1 van MTV Stuttgart
  • Eczacibasi won met 3-1 van Rzeszow
  • Fenerbahce won met 3-0 van Conegliano

In de Champions League bij de mannen verdedigde ZAKSA van Twan Wiltenburg, die geen speeltijd kreeg, gisteravond in Italië een 3-2 voorsprong tegen Trentino. Het werd een spannende aangelegenheid toen Trentino via 25-21 een 1-2 achterstand in de reguliere wedstrijd (25-19, 23-25, 27-29) goedmaakte en vervolgens ook de tiebreak won.

In set twee slaagde Trentino er niet in om de 22-19 voorsprong in winst om te zetten. ZAKSA sloeg zich naar 22-24 en won met 23-25. In de derde set een soortgelijk scenario. Trentino stond met 21-19 voor, slaagde niet de setpoints bij 26-25 en 27-26 te verzilveren en verloor met 27-29. Na de winst van de tiebreak (15-12) moest de golden set de beslissing brengen. Daarin ging ZAKSA met 6-8 voor naar de andere kant van het net, bouwde uit naar 7-12 en won met 9-15.

De halve finales in de Champions League bij de mannen gaan tussen ZAKSA (Polen) en Perugia (Italië) en tussen Halkbank (Turkije) en Jastrzebski Wegiel (Polen).