CL: Stuttgart uitgeschakeld, Fenerbahce en Eczacibasi naar laatste vier.

VoV, 29-02-2024. 7:29 uur. Twee returns in de Champions League dames stonden er gisteren op het programma. MTV Stuttgart reisde naar Fenerbahce en verdedigde daar een 3-2 zege uit de heenwedstrijd, Scandicci was het gastteam voor Eczacibasi en probeerde de 3-2 nederlaag in Turkije ongedaan te maken.

Fenerbahce vs. MTV Stuttgart, heenwedstrijd 3-2 voor Stuttgart:

Stuttgart had aan iedere zege voldoende voor het bereiken van de halve finale. Fenerbahce moest met 3-0 of 3-1 winnen om door te gaan, bij een 3-2 zege voor de thuisploeg moest een Golden Set de beslissing brengen.

Stuttgart werd in de eerste set als het ware onder de voet gelopen. Meteen vanaf het begin in die set via een 7-0 score.  Asli Kalac was blokkerend nadrukkelijk aanwezig, En in het verdere verloop pakten Eda Erdem, Vargas en Fedorovtseva de punten om de voorsprong ruim te houden. Rivers, Hart en Vanjak konden voor Stuttgart wat puntjes meepakken, maar het was duidelijk niet genoeg voor een verrassing. (25-15)

In set twee eenzelfde overrompelende opening van Fenerbahce met een 6-0 score. Vargas was erg trefzeker en na de 6-0 liep Fenerbahce uit naar 19-11. Met opnieuw 25-15 werd het 2-0 voor de thuisploeg, die nog één setje nodig had om door te gaan naar de halve finale.

Stuttgart kwam bij 2-3 in de derde set voor he eerst aan de leiding. Fenerbahce ging bij 4-7 de time out in, maar kreeg de achterstand niet van de borden. De gasten, waarbij Eline Timmerman en Jolien Knollema al vroeg in de wedstrijd werden vervangen, hielden met scores van Rivers en Vanjak en kadootjes van Fenerbahce de marge met ruim verschil tot 10-16 in hun voordeel. Er volgde weer een time out van de thuisploeg.

Arina Fedorovtseva serveerde Fenerbahce met o.a. twee aces naar 16-17, Stuttgart bleef daarna overeind, mede door de hoge foutenlast bij Stuttgart en de alles scorende Vargas kon Fenerbahce wel blijven aanklampen (18-19, 22-23). Bij 23-23 waren ze ernaast, Krystal Rivers en een uitgeslagen aanval bezorgden Stuttgart de 23-25 zege.

In set vier kon Stuttgart een 14-10 achterstand ongedaan maken. Bij 18-18 was er uitzicht op een tiebreak, maar dat werd wreed verstoord door de thuisploeg. Met Eda Erdem aan serve en Stysiak en Fedorovtseva scorend aan het net liep Fenerbahce uit naar 24-18 en sloot met 25-19 af.

De 3-1 winst bezorgde hen het ticket voor de halve finale. Melissa Vargas (foto boven) werd met 24 punten topscorer, Bij Stuttgart maakte Krystal Rivers 16 punten. Eline Timmerman scoorde 2 keer, Jolien Knollema kwam niet tot scoren en Britt Bongaerts pakte 1 puntje mee.

Scandicci vs. Eczacibasi, heenwedstrijd 3-2 voor Eczacibasi

Bij dit Italiaans-Turks duel was hetzelfde scenario van toepassing als hierboven. Eczacibasi had aan elke zege voldoende om door te gaan, bij 3-2 voor Scandicci werd er een Golden Set gespeeld, bij 3-0 of 3-1 had de thuisploeg het ticket voor de halve finale op zak.

Het werd opnieuw een tiebreakzege voor de Turkse ploeg. Scandicci kwam met 2-1 in sets voor (25-27, 25-20, 25-18) maar kon het daarna niet afmaken. Eerst glipte de 3-1 via 22-25 hen door de vingers en daarna ging ook de Golden Set niet door. Eczacibasi pakte de vijfde set met 12-15 en boekte dus opnieuw een 2-3 zege en daarmee het ticket voor de halve finale.

Tijana Boskovic werd met 29 punten de topscorer van de partij. Bij Scandicci lieten Ekaterina Antropova en Zhu Ting 19 punten noteren, Britt Herbots had 16 keer succes.

Resumé: Fenerbahce en Eczacibasi door naar de laatste vier.

Voor vandaag staan nog op het programma Conegliano vs. VakifBank. De ploeg van Robin de Kruijff won in Turkije met 3-1. En Vero Volley Milano vs. LKS Lodz, ook die heenwedstrijd eindigde in een 3-1 zege voor de Italiaanse ploeg.