Vizier op volleybal

 

Dash nog altijd ongeslagen in eigen huis

VoV, 14-01-2019. 12:48 uur. Zaterdag 12 januari stond de eerste wedstrijd voor Dash dames 1 in 2019 gepland. Eigenlijk, zeiden we van te voren, was dit nét één weekje te vroeg! Vanwege stage en een mooie vakantie werden er twee speelsters gemist, die er gelukkig de eerst volgende thuiswedstrijd wel weer bij zullen zijn.

Dit hield in dat onze vaste libero, Maaike Draaijer, de spelverdeelsters positie in nam. De libero positie werd overgenomen door Ilona Kortste, die jarenlang in dames 1 heeft gespeeld maar wegens omstandig heden de afgelopen jaren als libero in dames twee speelt. Beiden dames verdienen een groot compliment voor hoe zijn hun ‘vernieuwde’ rol afgelopen zaterdag hebben ingevuld, klasse!

Van te voren hadden we dan ook absoluut getekend voor een 3-1 overwinning op Sneek dames 3. Achteraf hadden we toch het gevoel dat we de laatste set, die verloren werd, misschien hadden kunnen pakken als we iets meer voorbereidingstijd hadden gehad na de winterstop.

De eerste set begonnen we voortvarend. Er werd prima service druk geleverd vanaf de Vordense kant. Alle koppies stonden op scherp en het liep lekker. De set werd relatief eenvoudig gewonnen met 25-14.  De volgende set liep opnieuw lekker, er slopen wel iets meer foutjes in en onze passing werd wat vaker onder druk gezet door Sneek. Echter zijn we nooit echt in de problemen geraakt. Met een setwinst van 25-20 werd het al 2-0 in sets voor Dash. De derde set leek een kopie van de eerste set, ook deze werd weer gemakkelijk gewonnen met 25-15. De winst was binnen!

Toen kwam de vierde set, trainer/coach Henk Wahl drukte ons nog op het hart dat een bonuspunt binnen slepen toch echt wel fijn zou zijn. Voor minder zouden we het veld niet af gaan… Helaas bleek dit niet te lukken. Door wat meer persoonlijke fouten, het wegzakken van de service druk en het misschien wel ‘op’ zijn door de weinig wissels die wij dit keer hadden bleek er niet meer in te zitten. Sneek trok aan het langste eind en haalde deze set binnen met 17-25. Verdient punt voor Sneek, wel zuur voor onze kant.

Echter, de 3-1 winst was wel een feit! Achteraf bleek dat onze directe concurrent, VC Zwolle dames 3, ook een punt heeft laten liggen. Dit zorgt ervoor dat wij beiden 50 punten uit 12 wedstrijden hebben behaald. De nummer drie staat vervolgens een eindje los van ons, zij hebben tot op heden 32 punten uit 11 wedstrijden weten binnen te slepen.

Aankomend weekend zijn wij vrij. We hebben dus twee weken om ons voor te bereiden op de volgende wedstrijd tegen de Bevers uit Lemelerveld. Ontzettend fijn dat we dan onze nu nog twee verloren speelster (in theorie dan, praktijk moet dit nog bewezen worden) dan hebben terug gevonden.

Wij nodigen jullie dan ook van harte uit om zaterdag 26 januari om 18.00 de tribunes te beklimmen van ’t Jebbink in Vorden om ons aan te moedigen in de wedstrijd tegen de huidige nummer 6! Hopelijk tot ziens!

gh @ VoV, verslag van / via Gerdien Beunk, Dash Dames1.