De Bevers D1 wint uit in Veendam

VoV, 14-01-2019. 12:57 uur. De Bevers gingen richting het Noorden, dit keer namen we de afslag na de veenkolonie Veendam berucht van hard werkersmentaliteit en specialiteit: ” laag bij de grond zitten”.  Zouden de Lemelerveldse dames dit ook in het volleybalveld gaan meemaken tegen het plaatselijke Flash?

Het antwoord werd snel duidelijk:nee. We begonnen de eerste set gedreven stonden binnen no time 1-8 voor en al snel bleek dat de ploeg die de minste fouten maakt, de wedstrijd meestal eenvoudig wint. Eenvoudig speelde we de 1e set uit 17-25.

Tweede set speelde we makkelijk, een gedegen pass, mede door onze ervaren gelegenheidslibero, die als een “jonkie” stond te passen op de stropdas van onze spelverdeler en blonk uit in goede verdediging en pancakeskills. Tijdens de time-outs van de tegenstander werd afgesproken om de bal in de rally te houden, simpel te spelen en serverend niet tot het uiterste te gaan. Deze tactiek werkte goed en eind van de 2e set stond het 18-25.

De derde set was saai, er werd door ons heel makkelijk gescoord, de tegenstander verkrampte nog meer en sloeg nog meer ballen in het net en uit, wij vonden het best, maar zelden kregen we de punten zo makkelijk in de schoot geworpen op eind nog wat tegenstribbeling maar met 22-25 ging de thuisploeg eraf.

De laatste set ging onze tegenstander wat beter serveren en hadden we het even moeilijk maar boven de 20 verviel Veendam weer in dezelfde fouten en op 22-25 eindigde de wedstrijd met een: foutserve van de tegenstander.

Kortom: Makkie, we hebben langer in de auto gezeten dan gevolleybald, Who cares? 5 punten!

Aanstaande zaterdag spelen we in Lemelerveld om 19:00 uur tegen Olhaco, altijd een wedstrijd van passie en strijd!  Hoop dat u ons komt aanmoedigen!

gh @ VoV, verslag van Eric Eisink, de Bevers Dames 1.