De andere EK-duels in Finland en Polen

VoV, 04-09-2021. 5:08 uur. Oranje speelde gisteren tegen Noord-Macedonië en kon de tweede 3-0 zege bijschrijven. Een prima begin van het EK voor de ploeg van Piazza.

In de Oranje poule werd verder nog gespeeld Turkje vs. Spanje. Dit duel werd een 3-1 zege voor Turkije. Na de 25-16 (na 18-9 en 20-11) in de eerste set volgde een spannende 29-31 en 27-25 in de volgende twee sets en werd de wedstrijd met opnieuw twee punten verschil in de vierde set (25-23) in het voordeel van Turkije beslist.

De stand in de Finse poule is nu, met vermelding van gewonnen wedstrijden en behaalde punten: Nederland 2-6, Turkije 2-6, Finland 1-3, Rusland 1-0. Spanje en Noord-Macedonië staan op 2-0. Finland en Rusland speelden dus een wedstrijd minder dan de andere teams.

In poule A in Polen, de poule waaruit de tegenstanders voor de achtste finales van de Oranjepoule komen, werden de wedstrijden België vs. Portugal en Oekraïne vs. Servië gespeeld.

België (foto bovenaan) vs. Portugal werd in vijf sets beslist. Portugal won de tiebreak met 13-15, nadat België in de derde en vierde set via 25-20 en 25-18 een 0-2 achterstand in sets ongedaan had gemaakt. Portugal wist op 0-2 te komen met setwinsten van 23-25 en 22-25.

Oekraïne vs. Servië werd een 0-3 zege voor Servië, dat via de nipte setwinsten 25-27 en 24-26 op een 0-2 voorsprong kwam en daarna met 21-25 de winst opeiste.

De stand in de Poolse poule is nu, met vermelding van gewonnen wedstrijden en behaalde punten: Servië 2-6, Polen 1-3, Portugal en Oekraïne 2-2, Griekenland 1-1 en België 2-1.