Vizier op volleybal

 

De Degradatiepoule Dames en Heren.

VoV, 12-03-2020. 4:50 uur. In de Degradatiepoule bij de dames bewees Springendal Set-Up ’65 zich vorige week een hele slechte dienst door thuis met 2-3 van Dros – Alterno te verliezen. Onverwacht, gezien de resultaten die de ploeg uit Ootmarsum in het reguliere seizoen ertegen had behaald. (0-3 en 3-2 winst).

Peelpush gaat met 1-4 aan de leiding, Set-Up heeft 1-3 en Alterno 2-2. Met zondag het duel Peelpush vs. Set-Up op de agenda is het niet zo heel moeilijk te raden welke sportieve belangen er op het spel staan.

Bij drie punten heeft Peelpush het startbewijs in de Eredivisie voor volgend seizoen voor 99,9% binnen, dan mag het eigenlijk niet meer mis gaan, een andere uitslag houdt de spanning er voorlopig in. Bij 2-3 zelfs zo dat Peelpush en Set-Up op 2-5 komen en Alterno er op drie punten achter blijft. Overbrugbare drie punten, met o.a. het thuisduel tegen Set-Up nog te gaan.

In het reguliere seizoen was Set-Up in Meijel in drie sets klaar met de thuisploeg, die toen 20, 20 en 21 punten meekreeg.

Bij de mannen in de Degradatiepoule ligt de situatie nog iets duidelijker. Daar heeft Advisie/ SSS met 1-5 de leiding, VoCASA staat op 1-2 en Zaanstad op 2-2. Met zaterdag om 20:00 uur VoCASA vs. SSS kan de ploeg uit Barneveld alle spanning voor zichzelf en de fans er in deze degradatiedriekamp uit halen.

Drie punten is de zekerheid van handhaving, met de wetenschap dat in het reguliere seizoen een 1-3 zege in Nijmegen werd behaald, zal SSS de klus met vertrouwen tegemoetzien. VoCASA kan een belangrijke kloof slaan naar Zaanstad, waartegen ze ook nog thuis moeten spelen. Een duel dus met een dubbele lading.

We gaan u zondag informeren hoe het is afgelopen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.