Vizier op volleybal

 

Topper in Groningen in Kampioenspoule Heren

VoV, 12-03-2020. 4:45 uur. In de kampioenspoule bij de mannen is het zo’n beetje elke week raak voor wat betreft de topduels. Orion vs. Sliedrecht (2-3), Sliedrecht vs. Dynamo (1-3), Dynamo vs. Lycurgus (3-2), Sliedrecht vs. Lycurgus (0-3) en Orion vs. Dynamo (1-30 hebben we tot nu gehad. Uit de topduels zijn Draisma Dynamo (nu 16 punten) en SAMEN.Lycurgus (nu 14 punten) als beste gekomen. Zij staan op de bovenste twee plaatsen, die recht geven op het spelen van de play – offs.

Active Living Orion staat na vier wedstrijden 5 punten achter op Lycurgus en 7 op Dynamo, als zij zich nog willen plaatsen voor de best of five serie zal er niet meer verloren mogen worden. Geen enkele partij. En dan zijn ze ook nog afhankelijk van wat de top twee in de andere wedstrijden doen.

Orion kan aanstaande zaterdag een begin maken met de inhaalrace, zij spelen in Groningen tegen Lycurgus en zijn alleen maar gebaat bij een zege die drie punten oplevert. Dan komen ze op overbrugbare afstand van de Groningers, die dan eventueel in het thuisduel ingehaald kunnen worden.

Geen punten zal wellicht het einde betekenen van de aspiraties om tot het eind om de hoofdprijs te strijden. Hetgeen dan meteen inhoudt dat de titel niet verdedigt kan worden. Voor Lycurgus geldt dat winnen een forse stap richting play – offs is. In het reguliere seizoen waren de teams in Groningen twee sets aan elkaar gewaagd (29-27, 29-31), twee sets was Lycurgus een maatje te groot (15, 17).

Draisma Dynamo krijgt in Apeldoorn RECO/ ZVH tegenover zich. Koploper tegen rode lantaarndrager. Kunnen we veel woorden aan besteden, maar het komt erop neer dat Dynamo gewoon moet winnen. Gezien de huidige stand en gezien de historie, waarin ze thuis ZVH maar 17, 11 en 21 punten gunden.

Zondagmiddag om 15:00 uur speelt Taurus thuis tegen Sliedrecht Sport. Met de achterstanden op de Top 2 gaat dit duel eigenlijk nergens meer om. Taurus kan Sliedrecht niet inhalen, wel het verschil van vijf punten een stuk inlopen. Voor Sliedrecht zit de mogelijkheid er nog wel in om voorlopig derde te worden, als ze zelf winnen en Orion verliest. Maar de zes punten achterstand op de tweede plek en gezien de resultaten tot nu tegen Dynamo en Lycurgus lijkt er meer niet in te zitten.

We gaan u zondag informeren hoe het allemaal is afgelopen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.