Vizier op volleybal

 

Dubbel programma VCN en Alterno II

VoV, 12-03-2020. 4:59 uur. In de Topdivisie bij de dames hebben Laudame Financials VCN en Dros Alterno II een druk weekend voor de boeg. Maar ook een weekend waarin de gaatjes met de boven hen staande teams gedicht kunnen worden, al is daar dan wel weer de hulp van een derde partij bij nodig.

Druk weekend VCN en Alterno II:  VCN (2de, 16-37) speelt zaterdag om 15:30 uur uit tegen PDK Huizen, de nummer voorlaatst (18-18) in de stand. En zondag reizen ze naar Apeldoorn voor de confrontatie met Dros-Alterno II, dat met 16-22 op de achtste plaats staat.

VCN speelde twee wedstrijden minder dan koploper VoCASA en staat vier punten op hen achter. VoCASA heeft dit weekend vrijaf vanwege de maatregelen voor Noord- Brabant i.v.m. het Corona virus. Hun uitwedstrijd tegen IMS/ Voltena uit Werkendam gaat niet door. Met twee keer winst die dan wel vijf punten moet opleveren kan VCN de nieuwe koploper worden.

Dros – Alterno reist zaterdag naar Sliedrecht Sport II, dat met één wedstrijd meer gespeeld twee punten op hen achter staat. Beide teams zal er alles aan gelegen zijn om afstand te nemen van een degradatieplaats. Daar staan ze nu nog maar twee en vier punten boven. En dat is niet veel met nog een stuk of vijf wedstrijden te gaan.

Spannend weekend voor OBEG Donitas:  Donitas staat met 17-5 op de laatste plaats. Met nog vijf wedstrijden te gaan kunnen ze op maximaal 20 punten gaan. Aanstaande zaterdag krijgen ze Rabobank Orion Volleybal op bezoek. Mocht dat geen punten opleveren voor de ploeg uit Groningen dan zal hun maximale puntenaantal tot 5 + (4×3) beperkt blijven. Ofwel kunnen ze maximaal op 17 komen.

Op dit moment hebben de nummer voorlaatst PDK en de derde van onderen US al 18 punten. Dus, geen punten aanstaand weekend betekent voor Donitas dat het doek valt, dat degradatie definitief is. Vier wedstrijden voor het eind van het seizoen. Orion kan hen dat definitieve duwtje naar de Eerste Divisie geven.

Blijft koffievoordeel.nl Sudosa-Desto punten pakken?  De ploeg uit Assen heeft een meer dan goede periode achter de rug. Ook de competitie pauze bracht geen wijziging in hun zegereeks, vorige week werd VoCASA in Nijmegen de dupe van de flow waarin Sudosa verkeert. Zaterdag komt SV Dynamo Apeldoorn naar Assen, ook zij doen het zeker niet slecht. In de stand staan ze drie punten boven Sudosa, met hetzelfde aantal gespeelde wedstrijden.

Alles wijst erop dat dit een bijzonder spannend duel kan worden, waarbij de vorm van de dag weleens beslissend kon zijn voor de goede afloop van een van beide.

Blijft Pharmafilter US winnen?  Na de verrassende 0-3 zege bij Voltena en de 3-2 thuiswinst tegen PDK lijkt het erop dat US de knop van verliezen naar winnen heeft omgedraaid. Wat weken achter elkaar niet lukte, is nu twee keer achter elkaar wel gelukt, namelijk winnen.

Zaterdag spelen ze in Utrecht tegen Booleans/ VVU, dat wel een heel eind hoger in de stand staat. Maar dat deed Voltena ook! US heeft de punten hard nodig, heel hard om niet voor het tweede jaar in successie met een uitermate vervelend seizoenslot geconfronteerd te worden. Met een zege kan VVU een plaatsje op het podium verdienen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.