Vizier op volleybal

 

Webton vs. VCN topper in Topdivisie mannen

VoV, 12-03-2020. 5:29 uur. In de Topdivisie bij de mannen zijn er vanwege de Corona maatregel voor Noord-Brabant twee wedstrijden uitgesteld. Dat zijn Plainwater Donitas vs. HLB van Daal/ DS en Peelpush vs. Volley Tilburg.

De topper in de Topdivisie is ongetwijfeld het duel in Hengelo/o tussen Webton en VCN. Webton heeft in 2020 nog maar één keer verloren en is aan een hele goede serie bezig. VCN staat als koploper al 10 punten voor op directe belager AVV Keistad. Twee teams die dus wat in hun mars hebben.

Webton kende door blessures geen goede eerste seizoenshelft, zeg tot aan eind december. Met de jaarwisseling werd het allemaal anders, al vijf keer stapten ze in het nieuwe jaar als winnaars van het veld. De wedstrijd tegen de koploper is de ultieme uitdaging om die goede score een vervolg te geven, al weet VCN natuurlijk donders goed wat hen in Hengelo te wachten staat. En ze zullen zich ertegen wapenen. Zeker weten.

QoppoConsult AVV Keistad is de nummer twee op de ranglijst. Zij spelen zaterdag thuis tegen Inter Rijswijk, dat de onwaardige wedstrijd van vorige week het liefst zo snel mogelijk wil vergeten middels een goede prestatie tegen een van de topteams uit de Topdivisie. En zo wat belangrijke punten kan sprokkelen, die de weg naar het linker rijtje moet openhouden. In Rijswijk werd het 1-3 voor de ploeg uit Amersfoort, waarbij de eerste twee sets met twee punten verschil werden beslist. .

USV Protos ging afgelopen week onderuit in Apeldoorn en zal dat ongetwijfeld recht willen zetten tegen het bij hen op bezoek komende Zalsman/ Reflex. Maar of dat daarvoor de juiste tegenstander is? Ook Reflex, dat naar de vierde plaats is weggezakt, zal het thuisverlies tegen Donitas van vorige week uit het geheugen willen spelen middels een prima uitresultaat. En daar moet Protos dan de dupe van worden. In Kampen werd het 3-0.

Omdat Peelpush dit weekend niet in actie komt heeft DIO Bedum de mogelijkheid om de rode lantaarn kwijt te raken. Maar dan moeten ze wel minimaal één puntje halen tegen SV Dynamo II, dat bij hen op bezoek komt. Geen gemakkelijke klus, aangezien de ploeg uit Apeldoorn stevig in het linker rijtje staat.

Wij gaan u zondag informeren hoe het allemaal is afgelopen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.