Vizier op volleybal

 

De strijd tussen Voltena en VoCASA

VoV, 12-04-2018. 8:23 uur. De twee topteams, Voltena en VoCASA,  uit de eerste divisie B bij de dames zullen zaterdag, als ze willen blijven meedoen om de hoogste eer, moeten afrekenen met een paar teams uit de onderste regionen van deze divisie.

Koploper IMS / Voltena krijgt VC Wik op bezoek, de gasten kunnen elk puntje heel goed gebruiken om uit de greep van het rechtstreekse degradatie te blijven en de p/d plaats waar ze nu op staan vaarwel te zeggen. En dit staat dan lijnrecht tegenover de vijf punten die Voltena zal willen halen om hun voorsprong als koploper op VoCASA te behouden en zo een goede uitgangspositie te hebben voor de laatste en cruciale ronde om de titel, als ze in Nijmegen bij VoCASA op bezoek gaan.

Voor VoCASA geldt hetzelfde, alleen spelen zij uit bij het reeds gedegradeerde Scylla. Dat vijf punten hoog op het verlanglijstje staan voor de bezoekers moge duidelijk zijn. Terwijl Scylla natuurlijk nooit te beroerd zal zijn om daar een stokje voor te steken.  Tot nu lukte het ze om vaker wel dan niet een setje te pakken in hun thuisduels.

Voor Peelpush II breekt er een beslissende fase van het seizoen aan. Nu staan ze voorlaatste met zes punten achterstand op een veilige negende plaats, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. Op die negende plaats staat Zaanstad, de tegenstander van zaterdag. Dat er punten moeten worden gehaald, moge voor zich zelf spreken, en dan hebben we het over de doelstelling van beide teams. Peelpush II speelt verder volgende week dinsdag uit de streekderby tegen Ledub. Dan zal duidelijk zijn hoe de vlag er onderin voor de laatste speelronde precies bij hangt.

Overigens is Ledub ook nog volop in de strijd voor een podiumplaats. Ze speelden een wedstrijd minder en staan tien punten achter op de koploper. Wie weet wat er met drie wedstrijden voor hen te gaan nog mogelijk is. Helemaal nu VoCASA en Voltena nog onderling de degens moeten kruisen. Voor Ledub zal belangrijk zijn wat ze zaterdag uit tegen Sliedrecht Sport II doen, Acht van de tien thuiswedstrijden won Sliedrecht tot nu in de Basis, daar zullen zij negen van elf willen maken.

En dan staat verder nog VollinGo vs Hyundai Peter Janssen Stravoc gepland. De zevende plek van VollinGo komt niet in gevaar, ongeacht de uitslag, Stravoc heeft wel puntjes nodig om buiten bereik van de naaste belagers, die voor directe handhaving vechten, te blijven.

De stand is nu: Voltena 20-71, VoCASA 20-69, Volley Tilburg 21-66, Ledub 19-61, Spaarnestad 21-60, Sliedrecht II 20-58, VollinGo 20-49, Stravoc 20-41, Zaanstad 20-37, VC Wik 20-36, Peelpush 19-31 en Scylla 20-21.

We houden u op de hoogte.

gh @ Vizier op Volleybal.