Vizier op volleybal

 

Voor wie luidt de noodklok in 1AH en 1BH?

VoV, 12-04-2018. 8:31 uur. Wat is er met twee wedstrijden voor alle teams nog belangrijk in de Eerste Divisie A bij de mannen?  De kampioen is bekend, één degradant ook. Dat zijn respectievelijk Sportsbar Donitas en Apollo 8.  En verder? De strijd voor plek twee, die recht geeft op het spelen van opvullingswedstrijden voor de Topdivisie zal wel naar Dynamo II gaan, zij staan namelijk zes punten voor op nummer drie, Sudosa – Desto.

En onderin? Ja, daar is de strijd om de veilige haven of de voorlopige veilige haven in de vorm van de p/d plek nog niet gestreden. Scylla deed zich afgelopen zondag behoorlijk tekort door uit bij degradant Apollo te verliezen, waardoor ze nu maar twee puntjes voor hebben op Sovoco en vijf op Zwolle II.

Met de wedstrijden Avior vs Zwolle II, Scylla vs Keistad (6de) en Axell Claims Sovoco vs Nijhuis Technology Sudosa – Desto voor zaterdag op de rol hebben alle drie teams in de gevarenzone en behoorlijke kluif te verhapstukken. Geen punten pakken kan voor hen een voorteken voor een slechte afloop van de strijd om behoud zijn.

De stand is Avior 44, Scylla 38, Sovoco 36, Zwolle II 33 en Apollo 13.

In de eerste divisie B is de situatie met nog twee rondes te gaan niet erg afwijkend van 1A. De kampioen is bekend (VCN), één degradant is bekend (Skunk) en er is nog strijd om de tweede plek voor deelname aan de opvullingswedstrijden. Daar staat Rijswijk II er nu het beste voor. Ze hebben drie punten meer dan VC Voerendaal.

Onderin staan Zaanstad II (46), Velo (42), VVU (42), VC Krimpen (38) en Next Volley (37) voor degradant Skunk (24).

In theorie is Zaanstad II nog niet veilig, maar in de praktijk zal met een aantal onderlinge confrontaties tussen teams in de gevarenzone wel het geval zijn. Voor Velo en Next Volley wordt het bij hun uitwedstrijden tegen Rijswijk II (2de) en Voerendaal (3de) zaak om niet met lege handen naar huis terug te keren, terwijl de thuisploegen juist niets af willen geven voor hun strijd om plek twee. VVU en VC Krimpen spelen tegen elkaar, waarbij verliezen bij geen van beide in het gameplan zal staan. Om het echt spannend  te maken heeft Krimpen een 4-0 nodig, bij een 2-3 staat VVU al met anderhalf been in deze divisie voor volgend seizoen.

Bij Zaanstad II vs Taurus II, Maatwerkers VCN vs Sliedrecht Sport II en Peelpush vs Skunk zit er voor een paar nog positieverbetering in. En voor een paar ook niet meer. Daar gaat het dus na de punten en de positie ook nog om andere belangen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.