Vizier op volleybal

 

WSV en Krekkers: Hoofd koel houden!

VoV, 12-04-2018. 8:17 uur.  In theorie is TiMaX / DeVoKo nog niet gedegradeerd, zij staan op 20 punten, kunnen op 30 komen en daarbij een setscore van 26 voor en 64 tegen behalen. Rivo staat nu op 30 punten, behoudt dat aantal bij twee verliespartijen zonder setwinst en komt dan op 26 gewonnen en 65 verloren sets. Spannend? Nou, neen we verwachten van niet. Want?

Rivo pakt in hun wedstrijden tegen WSV of Tjoba wel een setje en / of  DeVoKo verliest tegen Set-Up II of de Bevers er nog wel een en daarmee is het pleit dan wel beslecht. Laten we het er maar op houden dat de ploegen uit Denekamp en Lemelerveld de stap terug doen en dat Rivo tegen of Rosstars of Wevo voor divisiebehoud moet gaan strijden.  Dat is dan geregeld.

Overigens is het voor Lotte Kuipers (Set-Up II) en assistent trainer coach Damir Colo wel een bijzondere wedstrijd in Denekamp. Beiden rekenden de Dorper Esch in Denekamp jarenlang tot hun thuisbasis, nu komen ze er als bezoekers. In mindere mate geldt dat ook voor spelverdeelster Mayke Schutte, die vorig seizoen een half jaar in de Topdivisieploeg van DeVoKo meedraaide, en nu samen met Anne Hesselink bij Set-Up II de lijnen uitzet.

Bovenin is het allemaal een stuk gecompliceerder. Daar staat WSV op 73 punten, Krekkers heeft hetzelfde aantal en Sudosa – Desto volgt als nummer drie met vijf punten achterstand. We nemen even aan dat de strijd om de titel zal gaan tussen WSV en Krekkers. Al kan de ploeg uit Assen, als ze in hun laatste twee wedstrijden tegen Zwolle II en Tjoba de volle buit pakken,  nog wel eens heel dicht in de buurt komen.

WSV speelt zaterdag tegen Rivo, Krekkers reist ook naar de Achterhoek, zij gaan op bezoek bij VCV Varsseveld. Deze duels geven een vingerwijzing naar hetgeen er in het laatste competitieduel tussen Krekkers en WSV in de Haambrink gescoord moeten worden. Nu staan ze nog gelijk, na zaterdag weten beide teams precies  wat ze de week erop moeten presteren. Bij deze of gene in Maria Parochie of Warnsveld is nu de spanning al merkbaar. Maar eerst zaterdag, dan zien we wel weer verder.

Naast de genoemde wedstrijden wordt ook nog gespeeld Dash vs Dynamo en Tjoba vs de Bevers.

gh @ Vizier op Volleybal.