Vizier op volleybal

 

Wie pakt een strohalm in Topdivisie heren

VoV, 12-04-2018. 6:43 uur. In de Topdivisie bij de mannen zijn drie teams met elkaar in de strijd voor één veilige plaats. Na twintig wedstrijden hebben Cito en Compaen 19 punten, Olhaco heeft er 15. Twee van de drie zullen in deze strijd sneuvelen, uiteraard is de vraag welke twee.

Zaterdag krijgt Pelster / Cito de subtopper AH van Mierlo Reflex op bezoek, speelt Compaen thuis tegen MKB Accountants / VCV en reist de Witte Olhaco naar Hengelo voor hun duel tegen Webton. Voor alle drie teams een zware dobber, waarbij Olhaco wel de zwaarste taak heeft vanwege de uitwedstrijd. Al zal Cito tegen Reflex, dat vierde staat, ook moeten vlammen om te winnen.

Compaen heeft al twee strohalmen binnen en begint langzaam aan te denken van die twee maar een hele schoof te maken. Zaterdag nog één en dan in de laatste wedstrijd  in Kampen nog een aar meenemen, dan zijn ze een heel eind in de goede richting. Het schoofje stro kan waarschijnlijk gelijk staan met handhaving.

In de top van de ranglijst heeft VoCASA nog één puntje nodig om verzekerd te zijn van de tweede plaats. En mochten er vanwege de calamiteiten in de Eredivisie voor een tweede Topdivisieploeg  een plek zijn voor promotie zijn zij als eerste gegadigde aan de beurt om te accepteren of te weigeren. VoCASA speelt thuis tegen tgen HLB van Daal / DS.

Verder staat voor vanavond Volley Tilburg vs VCV Veenendaal op het programma en zijn er zaterdag nog de wedstrijden DIO Bedum vs Volley Tilburg en CAS-CRM vs kampioen Sliedrecht Sport.

Natuurlijk informeren we u hoe e.e.a. gaat aflopen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto uit VCV vs Compaen van John van Geenen