De wedstrijden op Tweede Kerstdag

VoV, 27-12-2020. 6:20 uur. Naast de Turkse topper tussen Fenerbahce vs. Ziraat Bankasi (0-3 voor de ploeg van ter Maat en van Garderen) en het Bundesliga duel tussen Rote Raben Vilsbiburg vs. MTV Stuttgart (2-3 voor de ploeg van Juliët Lohuis), waarover we gisteren reeds uitvoerig berichten, werd er in Italië en Rusland ook nog gespeeld op Tweede Kerstdag. Weliswaar was de Nederlandse inbreng in die duels maar zeer gering, maar we nemen ze toch even mee.

In Italië verloor Chieri ’76 thuis met 2-3 van Cuneo. Annick Meijers had twee invalbeurten. Haar ploeg verloor het duel op de aanvallende (57 om 62) en opslag scores (2 om 6 aces). Hun scoringspercentage in de aanval lag precies 1% lager dan dat van de gasten, maar aan Annick Meijers heeft dit niet gelegen, zij behaalde 100% (1 uit 1) tijdens haar twee invalbeurten.

Chieri kwam met 2-1 in sets voor. Van 12-12 naar 18-13 sloegen zij het gaatje in de eerste set (25-20), in de tweede pakte Cuneo de winst na 21-21 met 22-25 en in de derde was Chieri in de finale na 22-21 effectiever (25-22). De vierde set ging heel ruim naar de bezoekers (17-25 na 9-15 en 12-22) en de vijfde eindigde met 9-15 (na 1-5 en 6-12)

Chieri heeft 22 punten uit 12 wedstrijden en staat daarmee vijfde. Cuneo vinden we terug op de zevende plaats met 14-17.

Kaliningrad, de ploeg van Laura Dijkema, behaalde gisteren een 1-3 uitzege bij Novgorod. De eerste set ging nog met 25-22 verloren, de volgende drie waren voor Kaliningrad. Met 17-25, 19-25 en 20-25. Kaliningrad staat vierde (12-24), Novgorod is de nummer negen (15-15).

De eerste set ging na een 20-21 voorsprong met 25-22 verloren, in de volgende drie had de ploeg van Dijkema een ruim verschil in hun voordeel op het scorebord staan. In de tweede al bij 12-19, daarna bij 17-22 en in de laatste set werd 18-19 een 19-22 tussenstand.

Laura Dijkema had één invalbeurt, de spelverdeling bij Kaliningrad lag vier sets in handen van Daria Ryseva. Vooral aanvallend scoorde Kaliningrad met 49 om 63 punten veel beter.