De weekend wedstrijden in Italië

VoV, 13-03-3023. 11:36 uur. Voor de mannen in Italië zit het reguliere seizoen erop en gaan de nummers 1 t/m 8 via ‘best off ‘ wedstrijden aan de kwartfinales beginnen.

De koppelingen voor die wedstrijden zijn:

• Perugia (1) vs. Milano (8)
  • Trentino (2) vs. Monza (7)
  • Modena (3) vs. Piacenza (6)
  • Civitanova (4) vs. Verona (5)

Op de plaatsen 9, 10, 11 en 12 eindigden Cisterna, Padova, Taranto en Siena.

In de laatste ronde van de reguliere competitie wonnen alle thuisspelende teams. Een 3-0 zege was er voor Perugia vs. Civitanova (#3.700), Trentino vs. Modena (#3.520), Milano vs. Taranto (#2.600) en Monza vs. Siena (#1.600). Een 3-1 uitslag was er bij Piacenza vs.  Padova (#2.200) en Verona vs. Cisterna (#3.960). Tussen haakjes de bezoekersaantallen in deze laatste ronde.

Freek de Weyer had bij Piacenza een invalbeurt, Maarten van Garderen speelde twee sets in de basis bij Siena en had in de derde set nog een invalbeurt. Hij scoorde 5 punten. Zijn ploeg sloot het seizoen als laatste af en degradeert.

Bij de dames in Italië is het seizoen nog in volle gang. Daar zijn na 22 wedstrijden nog vier rondes te gaan. Afgelopen weekend won Robin de Kruijf met Conegliano voor 5.350 toeschouwers met 3-1 van Novara. Na de verloren eerste set (22-25) en de nipt gewonnen tweede (25-23) pakte Conegliano met 25-19 en 25-13 de winst.

De Kruijf scoorde 8 keer, ze stond vier sets in de basis. Haar collega Isabelle Haak maakte er 24. Ebrar Karakurt van Novara kwam tot 20 punten. Midspeelster Federica Squarcini werd tot MVP gekozen.

Het Nederlandse onderonsje tussen Tessa Polder (Perugia) en Jolien Knollema (Firenze) werd een 3-1 zege voor de ploeg van Tessa Polder. Via de setstanden 25-15, 27-25, 17-25 en 25-20. Polder scoorde 7 keer. Knollema, die de eerste twee sets invalbeurten had en daarna in de basis begon,  maakte er 8. MVP werd Alexandra Lazic, die 21 keer scoorde.

Casalmaggiore van Juliët Lohuis boekte tegen Vallefoglia een 3-0 zege via 25-18, 26-24 en 25-21. Juliët scoorde 6 keer. Haar collega Rebecca Piva, die 17 punten liet noteren, werd MVP. Er waren 1.450 toeschouwers bij dit duel.

Cuneo won thuis met 3-1 van Pinerolo. Kim Klein Lankhorst had bij de thuisploeg twee invalbeurten en maakte daarin 2 punten. Na de 16-25 verloren eerste set won Cuneo de volgende met 25-19, 28-26 en 25-22. Lara Caravello werd voor 2.200 toeschouwers beloond met de MVP-titel.

Macerata de ploeg van spelverdeelster Laura Dijkema leed een 3-0 nederlaag bij Bergamo. Met de setstanden 25-20, 25-22 en 25-20. Dijkema scoorde 1 puntje. Lorrayne da Silva werd tot meest waardevolle speelster gekozen. Zij maakte 17 punten.

Verder won Vero Volley Milano met 0-3 bij Chieri 76. Jordan Larson werd daar tot MVP gekozen. Er waren 1.430 toeschouwers. Vorige week woensdag won Scandicci van Yvon Beliën de vooruit gespeelde wedstrijd tegen Busto A. met 0-3. Daarover berichten we reeds.