Vizier op volleybal

 

De weg naar de beachtitels in Heerlen

VoV, 07-06-2022. 14:10 uur. Afgelopen pinksterweekend vond de eerste Eredivisie Beach toernooi plaats in Heerlen. De titels gingen naar de duo’s Wies Bekhuis/ Brecht Piersma en Matthew Immers/ Stefan Boermans. De allereerste Eredivisie Beach duurde in het pinksterweekend drie dagen, het damestoernooi was op zaterdag en zondag, de mannen speelden op zondag en maandag.

Het damestoernooi: De titel bij de dames ging naar het duo Bekhuis/ Piersma. Zij begonnen het toernooi in poule B met een nederlaag tegen het duo Eline Peetes/ Leanne van Vegten. Die partij werd door de latere winnaars met 2-1 verloren (21-15, 11-21, 15-11), in de tweede poulewedstrijd pakten ze een 2-0 de zege tegen het duo Esther Cramer/ Laura Overwater. Via de setstanden 14-21 en 16-21. Via deze zege plaatsten ze zich voor de kwartfinale. In de kwartfinale waren Bekhuis/ Piersma met 2-0 (18, 16) te sterk voor Aniek de Jong/ Lisa Luini, hetgeen hen een plaatsje bij de laatste vier opleverde.

In de halve finale kwamen ze tegenover het sterk spelende duo Julia Kee/ Rianne Stolk te staan, die hun goede vorm toonden door de eerste set met 16-21 te winnen, maar daarna hadden Bekhuis/ Piersma de sleutel tot de winst gevonden. Met maar liefst 21-5 pakten ze de tweede set, waarna ook de derde werd gewonnen. Met 15-12 gingen ze door naar de finale.

Om de titel ging het tegen Mexime van Driel/ Emma Piersma, met dus een duel der zussen tussen Brecht en Emma. De duo’s waren aan elkaar gewaagd, de eerste twee sets werden met twee punten verschil beslist (26-24, 19-21), waarna er in de derde set hard om de titel van Heerlen werd gestreden. Bekhuis/ Piersma, de jongste van de twee zussen, pakten de laatste set met 15-10 en eisten dus de gouden plak op. Het brons in Heerlen was voor Lynn van Mill en Jill Weeda.

Mannentoernooi: Vanwege een blessure bij zijn vaste beach partner Mart van Werkhoven speelde Matthew Immers dit toernooi met gelegenheidspartner Stefan Boermans. Zij waren bij van het begin tot het einde het dominerende duo op de beide pinksterdagen.

Zowel in de poulefase als in de kwart en halve finale stonden ze geen setje af. In de finale tegen Jannes van der Jam en Thijs Nijeboer gaven ze daaraan een vervolg en met 11-21 en 7-21 kroonden zij zich tot de winnaars in Heerlen. De derde plaats ging naar de Australiërs Denys Denysenko en James Takken

gh @ Vizier op Volleybal. Foto facebook Beachvolleybal Nevobo.