Vizier op volleybal

 

Zilver voor Kalinko JB op NGJK

VoV, 06-06-2022. 10:34 uur. De eerste wedstrijd ging tegen Twente ‘05, winnaar van de competitie en de ploeg waartegen Kalinko JB1 twee weken eerder op het NOJK in de eerste wedstrijd gelijk speelde. Ook vandaag ging het in de eerste set bijna gelijk op tot na 12 punten Marko landde op de voet van een tegenstander die onder het net door kwam en hinkend van het veld ging. Paul kwam het veld in en Matas schoof door naar de passer-loper positie.

De ploeg van Kalinko stond na dit incident wel goed op scherp en liet zien dat ze ook zonder Marko een geduchte tegenstander zijn. Door uitstekende inzet van alle spelers kon Kalinko goed meekomen en stond het team zelfs met 21-20 voor. Maar de jongens van Twente ‘05 liet zien dat ze niet voor niets in de finale van het NOJK stonden en trokken de set met 22-25 naar zich toe. In de tweede set liep het dan toch wat minder en moest Kalinko zich met 16-25 gewonnen geven.

Vovem was de competitie als laatste geëindigd, maar speelde toch mee in het GNJK omdat de andere teams niet mee mochten (vanwege dispensatiespelers in de competitie) of konden doen. Het verschil tussen de twee teams was groot, Kalinko wist Vovem in beide sets onder de 10 punten te houden. In de tweede set stond Marko wel weer in het veld. De fysio had gezegd dat hij de enkel wel moest blijven gebruiken.

De derde wedstrijd was tegen Prima Donna Kaas Huizen (PDK), de ploeg waartegen Kalinko in de verliezersfinale op het NOJK het onderspit dolf. PDK had ondertussen verloren van Twente ‘05, dus bij setwinst was het voor Kalinko nog mogelijk om in de finale te komen. Per had de plaats van Hidde ingenomen als buitenaanvaller en Marko stond ook opgesteld. De twee ploegen gingen gelijk op, vaak met 1 of 2 punten voorsprong voor Kalinko.

Er werd heel mooi volleybal gespeeld en Kalinko speelde alsof ze zich wilde revancheren voor de vierde plek op het NOJK. Het feit dat de JC1 zich al met 5 punten geplaatst had voor hun finale speelde waarschijnlijk ook mee. Onze jongens brachten een plek in de finale binnen handbereik door de eerste set met 21-25 te winnen.

De tweede set bracht ook weer veel mooi volleybal en weer gingen de ploegen min of meer gelijk op, nu met veelal een licht voordeel voor PDK. Kalinko moest 21 punten halen in deze set om door te gaan naar de finale want ze hadden in de andere wedstrijden minder punten gemorst dan PDK. Maar met een stand van 20-16 achter begonnen veel ouders op de tribune toch wat ongerust te worden.

Gelukkig herpakte Kalinko weer het initiatief en stelde het op de stand 22-21 de finale zeker. Vreugde bij Kalinko op het veld, bij coach Gerard en de aanhang op de tribune. Maar de wedstrijd was nog niet gedaan. Kalinko hield het hoofd koel, drukte door en won de tweede set uiteindelijk met 24-26. Wat een wedstrijd! Op naar de finale…

In die laatste wedstrijd van het seizoen trof Kalinko weer Twente ’05. De eerste set werd er rommelig gespeeld en Kalinko kon Twente niet bijhouden. Er werd wat gewisseld maar dat kwam het spel niet echt ten goede en Twente won de set makkelijk met 25-12.

De tweede set ging het een stuk beter. Kalinko ging voortvarend van start en stond na goede servicebeurten van Marko en Jurre al snel met 7-1 voor. Die voorsprong hield Kalinko vast tot 8-14 maar toen kwam Twente terug tot 14-14. Daarna bleef het stuivertje wisselen om de voorsprong in de set tot 20-20. Toen werd er door Twente een punt gescoord met een bal die langs de buitenkant van de antenne gespeeld werd. Dat bleek een cruciaal punt. Kalinko kwam nog terug tot 22-21 maar moest zich met 25-21 gewonnen geven. Dat was jammer maar het was een mooi toernooi geweest.

Toch maar even gebleven voor de prijsuitreiking want een tweede plek is geen schande. Voordat de schalen verdeeld werden, werd eerst nog de pechvogelprijs uitgereikt aan nummer 104. Marko mocht een mini-volleyballetje in ontvangst nemen. Peter Sprenger, voorzitter van de Nevobo reikte vervolgens de schalen en medailles uit. Ook JC1 was zeer verdienstelijk tweede geworden dus Kalinko ging met twee mooie prijzen terug naar Scheveningen!

gh @ VoV, verslag en foto’s van/ via Rein van Winden, Kalinko.