De Zwart en Meijers (VfB Suhl) tweede in de Bundesliga

VoV, 23-12-2021. 9:00 uur. In de Duitse Bundesliga werden gisteravond twee wedstrijden door teams met Nederlandse inbreng gespeeld. Er was de kelderkraker tussen Erfurt en NawaRo Straubing (Puck Hoogers, Anna Mebus) en de strijd tussen VfB Suhl (Laura de Zwart, Annick Meijers) vs. VC Wiesbaden. Er was een nederlaag en een zege voor de Nederlandse speelsters.

VfB Suhl rekende in drie sets af met de bezoekers uit Wiesbaden, die per set op 22, 21 en 20 punten bleven steken. Laura de Zwart scoorde 3 keer, ze werd in de hele wedstrijd ook maar 7 keer van een set up voorzien door haar spelverdeelster. Annick Meijers, die twee sets in de basis stond, maakt 6 punten. Met deze zege nestelt VFB Suhl zich op de tweede plaats (10-23) van de ranglijst. Vijf punten achter koploper Stuttgart, maar voor Aachen, Dresden en Potsdam.

NawaRo Straubing verloor uit bij Erfurt, dat een plaatsje hoger op de ranglijst staat, met 3-0. Via de setstanden 25-20, 25-19 en nogmaals 25-20. In de eerste twee sets kon de ploeg van spelverdeelster Anna Mebus tot in het middendeel bijblijven (1ste set 15-15, 2de set 13-12), daarna nam thuisploeg Erfurt afstand naar 18-15  (1ste) en 16-12 (2de). En dat verschil lieten ze zich niet meer afpakken. In de derde set was er al vroeg duidelijkheid, de 6-4 werd 12-4 en na 18-9 kwam er als eindstand 25-20 op het scorebord.

Puck Hoogers scoorde 13 keer, Anna Mebus kon geen puntje meepakken. Aan het net (aanval en blok) had Erfurt een 53 om 33 voordeel, serverend deed NawaRo Straubing het met 2 om 8 aces beter. NawaRo Straubing blijft voorlaatste in de stand,

Het Nederlandse onderonsje in de halve finale bij de Duitse beker voor de mannen tussen Lüneburg en Herrsching (Auke van der Kamp vs. Luuc van der Ent) werd een 3-2 zege voor Lüneburg, dat daarmee het finaleticket op zak heeft. Tegenstander wordt Friedrichshafen of BR Volleys.

Van der Kamp stond alle sets in de basis en scoorde 14 keer, waarvan 4 keer blokkerend. Luuc van der Ent maakte 6 punten. Met name blokkerend werd er veel gescoord. Totaal 35 keer (18 om 17). Het verschil in de setstanden 28-30, 25-19, 20-25, 25-18 en 15-10 maakte Lüneburg voornamelijk aanvallend (61 om 51).

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Laura de Zwart.