Vizier op volleybal

 

Dear mother, beste ouders, lieve Ine

VoV, 11-03-2023. 11:59 uur. Daar moesten we bij VoV aan denken toen we het verslag van Gemini S van hun uitwedstrijd tegen Madjoe H2 lazen. Dat ging ongeveer zo:

“Lieve moeder, beste Ine, ik schrijf een brief uit la Courtine. We hebben zo gelachen bij het eten, want de generaal is door een slang gebeten. Etc. etc.

Dat terzijde, dan het verslag van Madjoe Heren2 vs. Gemini – S:

De parel van West-Friesland. De haringstad, met z’n Hoerejachtsteeg, ‘t Krabbersgat en de Drecht. Daar waar volleybalvereniging Madjoe zijn thuiswedstrijden speelt. Een ijskoude hal, een goed verwarmde douche en een gezellige kantine. Wat heeft een volleybalclub nog meer nodig naast een degelijke sponsoring, genoeg leden en wortels tot ver in de omgeving.

Waarschijnlijk een tegenstander. Een tegenstander die zich voordoet alsof het internationaal georiënteerd is. Vandaar dat ieder voor zichzelf een Engelstalige naam mocht bedenken op de app. Het was niet mijn idee, maar dat is dus de reden dat u niet de gebruikelijke namen langs ziet komen.

Gemini S bestond deze vrijdagavond uit: Copper Peacey, Breaky a Lotlane, Lowmalevoice Butkiss, Froth Butkiss, Butastroid the Wide, Squad the Wide, Mowkey Falconscourt, Honerme by Pears en Dewpoint Cabbidgelane. De heren Butastroid Klubb, Valiant by the Crown en Pinealcove Perch waren er niet bij. Nou, als u nu nog niet af bent gehaakt op deze stortvloed aan Engelse woorden mag u zichzelf een complimentje geven.

U hoort bij een select groepje lezers van 6,7%. Mensen met een wens tot geleidelijke zelfvernietiging of met een sluimerende doodswens. Gefeliciteerd! U bent er bijna. Geef me nog een paar minuten en het komt helemaal in orde. Nog even volhouden. Hier komt ie dan: Regurgitate.

Dan vervolg ik hieronder het verslag voor mijn moeder. Lieve mama, we hebben tegen de nummer twee gespeeld. Het was leuk. We speelden best goed. De tegenstander (Madjoe) was ook best goed. Het was een leuke wedstrijd. Erik was er weer bij en scoorde heel veel punten. Tim speelde goed en scoorde met goede hoekjes. Ze lieten met z’n tweeën zien dat we niet voor niets op de eerste plek staan.

Remko behield het overzicht. Hij sloeg een snoeiharde bal. Deze werd alsnog verdedigd. Haha. De eerste set wonnen we. Dat was eigenlijk best wel goed. Het werd zelfs 15-25. Dat vonden we allemaal heel leuk. Nu weet ik dat je Tom altijd zo’n rustige sympathieke speler vindt. En dat was hij nu weer! Super sympathiek. De scheidsrechter gaf hem daarom bijna een punt nadat hij als libero binnen de drie meter een bal had gespeeld en Mike hem erin sloeg. Dragosj kon er niet om lachen.

De tweede set werd heel spannend. Tot het laatste punt wisten we niet of we zouden winnen. Mike scoorde aan de lopende band. Ook Wouter kwam er een paar keer in om te blokkeren. Wouter deed dat ook hartstikke goed. Maar Mike ook hoor! Echt leuk om in zo’n goed spelend team te zitten zeg! Deze set wonnen we met 24-26. De tegenstander Madjoe wisselde heel vaak, maar we konden iedere nieuwe speler aan.

Met Bas in het veld speelden we in koelen bloede. Hahaha, wat ik me dus nu bedenk is dat hij wel echt in koelen bloede speelde. Letterlijk en figuurlijk. Haha. Hij had een bloedneus. En nee hoor, niet heel erg, het viel best wel mee.

De derde set wonnen we met een groot verschil in punten: 14-25. Wow, we stonden fier met onze borst vooruit. Weet je nog dat ik vertelde over die oud teamgenoot van mij? Daar ik 13 jaar geleden mee in een team zat? Nou die Jorne, die zat dus te kijken naar deze wedstrijd. Hij zag een superhard kill-block van Mike. Dat was het beste punt van de avond.

En grappige punten waren er ook volop! Bijvoorbeeld een powertip van Wouter. En een korte serve op de libero van Madjoe. Hij speelde de bal en stapte weg. Precies onder de bal waardoor zijn teamgenoten er niet bij konden. Hij kreeg de bal pardoes op zijn kop. Het was echt lachen geblazen. Hij zei dat hij libero spelen niet leuk vond. Toen moest de hele sporthal lachen. Met Jorne erbij. Die zat nog te kijken. Je weet wel, Jorne, uit dat team van dat filmpje dat ik je doorstuurde.

Dat was ook een leuk team waarin we veel gelachen hebben. Jorne is later nog omhoog getrouwd met de crème de la crème van adellijke families in Enkhuizen (de familienaam heb ik er uitgeknipt). En als we het over crème hebben. Dan hebben we het over Martijn. Jammer dat hij last had van zijn rug. Jammer dat de andere Martijn moest werken. En ook jammer dat Dennis zo weinig reageert in de app groep (dat is iets met de telefoontjes). De laatste set wonnen we met 17-25 en de wedstrijd met 0-4.

Heerlijk. We hebben veel gelachen en veel plezier gehad. Ik kijk er naar uit om je weer te zien. Liefs, je zoon.

gh @ VoV, verslag en foto Bram Achternaam. Gemini-S.