Degelijke zege voor BOVO in Wierden

VoV, 12-03-2018. 12:32 uur. De mannen van De Hofnar-Bovo hebben afgelopen vrijdag 9 maart een eenvoudige overwinning geboekt op WVC Volley uit Wierden. Zonder veel moeite werd de nummer zeven van de ranglijst verslagen. Enige smet op de wedstrijd was het verlies van de tweede set, waarmee de Wierdenaren een punt in eigen huis wisten te houden. Met deze 1-3 overwinning legt De Hofnar-Bovo de druk weer bij de achtervolgers Favorita en Webton Hengelo die nu op respectievelijk zestien en twintig punten achterstand staan.

De wedstrijd ving aan om kwart over negen, nadat het inslaan door de arbitrage binnen vijf luttele minuten was afgewerkt. De Aaltenaren onder leiding van assistent-trainer Pascal Vet startten sterk en konden direct uitlopen op WVC. Gedurende de gehele set was De Hofnar-Bovo de bovenliggende partij en ondanks dat de focus wat leek te verslappen aan het einde van de set, kwamen de Aaltense mannen met 18-25 op een 0-1 voorsprong.

Het gemak en de overtuiging waarmee de eerste set werd gewonnen bleek in de tweede set verdwenen, want WVC liep in no-time uit naar een 6-1 voorsprong. De Hofnar-Bovo probeerde zich de gehele set te herpakken, maar liep eigenlijk vanaf de zwakke start achter de feiten aan. Onnodig maar niet onverdiend kwamen de Wierdenaren zo met 25-23 op gelijke hoogte.

In set drie en vier herpakte De Hofnar-Bovo zich en liet het zien waarom het de koploper is in de Derde Divisie A. Met degelijk spel en een lagere foutenlast werd WVC meermaals te kijk gezet en ook in de setstanden werd duidelijk dat De Hofnar-Bovo de touwtjes stevig in handen had. Met 16-25 en 19-25 in het voordeel van de Aaltenaren werd de eindstand op 1-3 bepaald en gingen vier punten mee naar Aalten.

Uit zeventien wedstrijden heeft De Hofnar-Bovo 74 punten en heeft daarmee alles in eigen hand wat betreft de titelstrijd in de Derde Divisie A. Op zaterdag 17 maart speelt het Aaltense equipe voor zijn zeventiende overwinning  van dit seizoen. Aan de Landbouwstraat in Aalten start dan om 18.00 uur de wedstrijd tegen Volga uit Gaanderen.

Begonnen:  Huisman, Kleine Schaars, Swijtink, Jansen, N. van der Bend, Korten, ter Haar. Kwamen in: B. van der Bend, Waenink, te Winkel.