Vizier op volleybal

 

Kalinko D1 blijft na zege koploper

VoV, 12-03-2018. 12:28 uur. Na een maand geen competitiewedstrijd gespeeld te hebben, mochten wij aantreden tegen Kratos in Delft. De afgelopen weken hebben we voornamelijk veel teamplay gespeeld op de trainingen, en waren we niet altijd compleet. Afgelopen week hadden we een goede niveau neergezet op de trainingen en dit wilde we graag laten zien tegen Kratos.

Manijn onze spelverdeler is na een lange polsblessure, opgelopen in de Kerstvakantie, weer inzetbaar. Daarmee stonden er twaalf speelsters van Kalinko dames 1 op het formulier. Onze tegenstander had een kleinere bezetting met acht speelsters. Alsnog mocht dit geen reden zijn voor onderschatting, omdat er uiteindelijk aan beide kanten zes speelsters in het veld staan.

De wedstrijd werd begonnen met de volgende basis: Angjeny Tolentino, Iris Verheul, Michelle van Wijk, Quincy Pronk, Lisan Cosman, Kirsten Moll en Kirsten van Deursen op de libero. De meiden van Kalinko gingen heel sterk van start. De servicedruk was hoog, de omloopballen scoorden 100% en de prikballen werden eruit gelopen. Op 15-06 moest Kratos haar tweede time out nemen. De set werd uiteindelijk gemakkelijk binnengehaald met 25-15.

Het eerste gedeelte van de tweede set liep wat moeizamer, met een pass die veel bleef hangen waardoor spelverdeler Lisan veel moest lopen. Op 15-15 nam coach Peter van Vliet een time-out en dit wierp zijn vruchten af. Angie had een lange serviceserie waarin haar laatste service onterecht uit werd gegeven. Inmiddels was het gat groot genoeg geworden en werd deze set ook met ruime cijfers gewonnen 25-18.

In de derde liepen de meiden vanaf het begin achter de feiten aan. Ballen werden uitgeslagen, tactische ballen van Kratos vielen op de grond en de servicedruk was weg. Kalinko stond met 14-20 achter, waardoor Cristal Gregorius erin kwam voor Quincy en later ook Amy Christoffels voor Kirsten. Cristal maakte veel indruk, met haar sterke serve bracht ze de Kalinko weer op gelijke hoogte. Helaas was het niet genoeg, en werden we afgestraft voor het matige begin van de set. De set ging met 22-25 terecht naar Kratos.

In de vierde set bleven Cristal en Amy staan, en de dames van Kalinko kregen het vuur terug. De service druk was terug, waardoor bijna iedereen een serie maakte. De aanvallen van alle posities waren scorend en Kratos had niks meer in te brengen. Met deze overtuigende 3-1 overwinning, houden we onze koppositie goed vast.

Volgende week weer een belangrijke wedstrijd, namelijk thuis tegen Protos om 14:30 uur  Houtrust. Alle support is welkom!

gh @ VoV, verslag van Amy Christoffels. Kalinko Dames 1.