Mooie vijfpunter voor Kalinko Heren 1

VoV, 12-03-2018. 12:36 uur. Kalinko heren 1 staat momenteel op de 9de plek in de promotie klasse en moet in de laatste vijf wedstrijden van de competitie zo veel mogelijk punten naar zich toe trekken om te zorgen dat ze uit de degradatie zone blijven. Doordat veel teams in de competitie zeer dicht op elkaar staan is alles nog mogelijk waardoor een spannende tijd is aangebroken. Na een periode van aantal minder goed gespeelde competitie wedstrijden van de heren uit Scheveningen is er hard getraind om een stabiel niveau te ontwikkelen.

Kratos heren 1 uit Delft was de tegenstander dit weekeinde. Kratos staat net onder Kalinko in de competitie en is dus een mooie tegenstander om zo veel mogelijk punten van af te pakken om een veilige positie te bemachtigen om uit de degradatie zone te blijven. Om te zorgen dat de heren uit Scheveningen gefocust aan de wedstrijd beginnen werd de druk er goed opgezet in de gebruikelijk speech van Coach Arie.

Kalinko  begon de wedstrijd met Merijn, Bart, Jord, Rens, Robin Romeo en libero Nathan. De eerste punten van Kalinko waren zeer sterk. Een direct punt door een snelle midden aanval, een paar goede blocks en een aantal lastige services liepen de heren uit Scheveningen direct een aantal punten uit. Met dit spel niveau was de toon gezet en liet Kalinko blijken dat ze voor de volle winst gingen. Kalinko wist dit niveau goed vast te houden door een goede combinatie van verrassende spelverdeling en verwoestende slagen op de buitenkanten. In het begin van de wedstrijd was er duidelijk te zien dat Kratos niveau te kort kwam. De pass was redelijk maar de aanvallers kwamen nauwelijks voorbij het blok  en de verdediging van Kalinko. De eerste set werd daarom ook gemakkelijk met 25-14 gewonnen.

In de 2de set kon Kalinko hetzelfde niveau goed vast houden. Ze speelden een goed eigenspel en zo nu en dan overklaste Kalinko de tegenstander. Het mooie niveau en stabiele spel was grotendeels te danken aan een zeer stabiele pass en de aanvallers die weinig fouten maakte. Het was duidelijk zichtbaar dat alle spelers samen als een team werkte. Bij vlagen kreeg Kalinko zelfs vleugels en was het genieten om ze te zien spelen. Af en toe was er zelfs een mooie grijns op het gezicht van de coach te zien, hij zichtbaar aan het genieten van het spel wat Kalinko speelden. De gehele 2de set behield Kalinko de voorsprong en bouwde deze uit om uit eindelijk de set weer met 25-14 te winnen.

Gedurende de wedstrijd kwamen er steeds meer publiek binnen lopen en ontstond er een gezellige sfeer in de hal die geheel bij de wedstrijd paste. Kalinko bouwden eveneens in de 3de set de voorsprong snel uit doordat met name de buiten aanvallers gemakkelijk konden aanvallen door een slecht blok van Kratos. Helaas kwamen er wel meer fouten in de service bij Kalinko. Toch won Kalinko de 3de set zeer gemakkelijk met 25 – 12.

In de 4de set werd grotendeels het team bij Kalinko gewisseld en kwamen Ard, Roel, Arnaud, Frank en Jasper in het veld. In de eerste fase van de set moesten de nieuwe frisse spelers in komen, hierdoor kon voor het eerst in de wedstrijd Kratos in de 4de set op voorsprong komen. Dit duurde niet lang doordat de nieuwe frisse spelers snel warm gedraaid waren en een gelijkwaardig niveau bereikten zoals in de eerdere 3 sets was neergezet. Met mooi afwisselend spel door Frank bediende hij de aanvallers passend. Door ook in deze set weinig fouten maken en mooie aanvallen neer te zetten werd uiteindelijk de set gewonnen in 25-19. Door ook de 4de set te winnen won Kalinko de wedstrijd tegen Kratos met 4-0.

De volgende wedstrijd die Kalinko heren 1 moet spelen is op zaterdag 17 maart om 16.30 uur tegen Punch heren 1. Deze wedstrijd is ook zeer belangrijk voor Kalinko omdat Punch hoog in de competitie staat en dat alle punten nodig zijn om uit de degradatie zone te blijven.

gh @ VoV, verslag van Nidal Al Qaq, Kalinko Heren 1.