DeVoKo klopt Alterno D2 met 4-0

VoV, 26-09-2021. 14:02 uur. Afgelopen zaterdag speelden we onze eerste thuiswedstrijd tegen het tweede team van Alterno uit Apeldoorn. Een wedstrijd zonder beperkingen want de meeste maatregelen zijn voor sportwedstrijden verleden tijd.

Beide teams hadden hun eerste wedstrijd verloren en daarom was het belangrijk om punten te pakken om niet gelijk in de onderste regionen te belanden voor zover dat in dit stadium van de competitie al een afspiegeling is van de krachtsverhoudingen.

De eerste set was gelijk opgaand waarbij Alterno D2 boven de 15 een paar punten kon uitlopen. Ze kwamen op een 20-23 voorsprong en bij 22-24 hadden ze het eerste setpunt. Deze werd niet benut door een uitgeslagen aanval. DeVoKo trok door een goede serve serie de stand gelijk maar bij 24-25 was er een 2e setpunt voor de meiden uit Apeldoorn. Deze werd ook niet benut en toen was het DeVoKo dat met veel servedruk en een prima verdediging de set met 27-25 naar zich toe wist te trekken en op een 1-0 voorsprong in sets kwam.

Of dit nog nadreunde bij Alterno of dat dit bij DeVoKo betekende dat men nu meer ontspannen ging spelen is niet duidelijk maar dat de gewonnen set een kantelpunt in de wedstrijd was wel. DeVoKo had in het verloop van de wedstrijd duidelijk het overwicht en speelde bij tijd en wijle prima volleybal met een goed georganiseerde verdediging en veel servedruk. De setstanden in deze waren ook duidelijk in het voordeel van de Denekampse formatie. Met 25-15, 25-19 en 25-17 konden er 5 punten worden bijgeschreven.

gh @ VoV, verslag van Johan Booyink, trainer coach DeVoKo. Foto Jan van den Noort.