Vizier op volleybal

 

DeVoKo Volleybal College van start

HenkGoor

VoV, 22-09-2016. 12:41 uur.  De Nevobo stopt met haar regionale taak van Talentontwikkeling in Twente. Er zijn, volgens de Nevobo, voldoende verenigingen die deze taak kwalitatief kunnen overnemen.

Afgelopen zondag is er een landelijke bijeenkomst geweest die deze behoefte verder in kaart gebracht heeft. Daar was alleen Set Up’65 uit Ootmarsum als Overijsselse club bij betrokken. Er zijn in Twente  echter wel meer gerenommeerde volleybalverenigingen die met talentontwikkeling en opleiding bezig zijn. Hierbij is onder andere te denken aan Apollo 8, Rivo Rijssen, Eurosped (VAT), Krekkers,  Dynamo Tubbergen en DeVoKo.

Volleybalvereniging Ikwilvanmijnautoaf.nl / DeVoKo neemt de handschoen op en gaat de uitdaging aan om de taak van de Nevobo over te nemen. Met dit initiatief wil DeVoKo invulling geven om het gat te vullen dat het stoppen van de regiotraining in Borne achterlaat. DeVoKo speelt in op de behoefte van de Nevobo om Eredivisie en Topdivisie volleybal verenigingen meer een regionale opleidingstaak te geven.

Vanaf 9 oktober vinden er gedurende het seizoen 2016-2017 op 16 zondagochtenden technische trainingen plaats. Locatie is sporthal Dorper Esch in Denekamp. De trainingen zijn van 10:00 uur -12.00 uur. De trainingsgroepen zijn: Meisjes C (onder 15 jaar), meisjes B en A (onder 19 jaar) en Jongens. Het programma bestaat naast technische- en fysieke-, ook uit coördinatieve vaardigheden. Via videobeelden kunnen de talenten hun vaardigheden zelf observeren en ontwikkelen.

De trainingen staan open voor sporters van de eigen vereniging en voor verenigingen uit de omgeving. Hierbij moet men denken aan de Lutte, Losser, Tilligte, Rossum, Weerselo en Oldenzaal. Echter is er wel een beperkt aantal plekken beschikbaar. Als er meer aanmeldingen zijn dan plekken, dan zal de eerste training een selectietraining zijn. Om ruimte en rust te kunnen geven voor andere activiteiten is er bewust gekozen voor een ritme van twee weken trainen en één week rust.

De trainingen staan onder de deskundige leiding van Henk Goor, trainer/coach van het in de Topdivisie uitkomende dames 1 van Ikwilvanmijnautoaf.nl/Devoko. Henk heeft uitgebreide ervaring en resultaten op het gebied van talentontwikkeling. Ruim 10 jaar was hij verbonden aan de Nevobo Volleybal School, de voorganger van het RTC. Verder heeft hij vele jaren leiding gegeven aan de Regiotrainingen in Borne. Henk is een gediplomeerde Topjeugd trainer en heeft een licentie die hem de mogelijkheid geeft om Eredivisie te trainen.

De kosten voor het volgen van de 16 trainingen bedragen € 125,00. Dat is inclusief een shirt van het DeVoKo Volleybal College en afsluitend toernooi. Als je mee wilt doen, meld je aan en stuur een email naar tc@devoko.nl . Ook geïnteresseerde trainers, die een stageplaats zoeken, kunnen zich aanmelden

Volleybalvereniging Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo gaat verenigingen in genoemde regio ’s aanschrijven met de vraag of er binnen hun vereniging talenten zijn die gebruik zouden willen maken van de mogelijkheid om extra te trainen.  Binnenkort nemen zij contact met hen op, zodat ze de extra trainingen verder kunnen invullen en organiseren.

De beoogde trainingsdata zijn in het seizoen 2016-2017 de volgende zondagen:

2016: 9, 16 en 30 oktober; 13 en 20 november; 4 en 11 december.

2017: 15 een 22 januari; 5 en 12 februari; 5, 12 en 26 maart; 2 en 23 april

gh @ Vizier op Volleybal. Bron Werkgroep extra zondagtrainingen, Volleybalvereniging Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo. Foto Michel Migchielsen. Trainer coach Henk Goor.