Dik verlies Oranje U17 tegen Italië

VoV, 15-04-2018. 7:40 uur. De Nederlandse U17 meiden ploeg heeft bij het EK in Sofia een dikke 3-0 nederlaag geleden tegen Italië. Via de setstanden 25-14 en twee keer 25-12 kwamen onze landgenoten er niet aan te pas, Italië was eigenlijk vanaf de eerste opslag heer en meester, vooral serverend en blokkerend was de ploeg erg sterk. Bij Oranje werden Mirte van der Sluijs en Jette Kuipers met ieder 5 punten topscorer.

Oranje kon het in de eerste set even bijbenen, tot aan pakweg 2-3 deden ze even mee, daarna nam Italië met reuzenschreden afstand. Via 8-5 naar 18-9 en 22-14. In de tweede set was de Italiaanse overmacht nog een paar graadjes groter. Via 16-5 en 21-8 behaalden ze een hele ruime 25-12 zege. Dezelfde eindstand stond er na de derde set op het scorebord. Nu na de 16-4 en 21-6 tussenstanden.

Bondscoach Eelco Beijl: “Italië is op dit moment niet één, maar misschien wel twee of drie niveau ’s beter dan ons. Wij begonnen wat beter aan de wedstrijd dan gisteren tegen Duitsland, echter gaf Italië ons geen schijn van kans. Zondag is er weer een dag en een wedstrijd tegen een andere tegenstander. Ik hoop dat we wat geleerd hebben van het verlies tegen Italië en dat we een betere wedstrijd spelen.”

Verder won in de Oranje poule Duitsland met 3-1 van Oekraïne en was Turkije in de vijfde set te sterk voor Roemenië. Italië is koploper in de poule, Nederland is laatste.