Vizier op volleybal

 

VolleyTilburg houdt zicht op linkerrijtje

VoV, 14-04-2018. 13:05 uur.  Afgelopen donderdag speelde Volley Tilburg heren 1 de inhaalwedstrijd tegen MKB Accountants/VCV uit Veenendaal.  Het werd zeker niet de beste wedstrijd van dit seizoen. Goede fase werden onderbroken door onnodige fouten. En ook de ambiance en steun van het VT – legioen die heren 1 gewend was ontbrak. Desondanks werd er een ruime 3-1 zege (25-22, 25-19, 23-25, 25-19) geboekt.

Heren 1 staat nu één punt achter de nummers vijf en zes en zal er alles aan doen om ondanks alle blessureleed in het linkerrijtje te eindigen. Maar dat zal niet meevallen, met nog twee loodzware wedstrijden voor de boeg: nummer 3 Dio uit en op 21 april nummer 2 VoCASA in de eigen T Kwadraat.

De wedstrijd werd begonnen met Sjors den Dubbelden en Niki Samardzic (passer/lopers), Tim Swaan en David Azantinlow (mid), Frank Compagne (sv), Gijs Moonen (dia) en Roland Lucassen (lib.). VCV nam het voortouw en kwam zelfs met 12-18 voor. Toen bracht coach Guillermo Boogers de van een blessure herstelde Martijn van Eerd  voor Gijs in het veld. Dat betekende de ommekeer. Martijn was opnieuw  nauwelijks af te stoppen. Frank bracht met een fraaie servicebeurt heren 1 langszij, Martijn maakte de set af met een reeks sprongservices.

Set 2 werd in dezelfde opstelling begonnen. Weer kwam VCV in het begin voor. Een time out van Guillermo was nodig om de ploeg weer op scherp te krijgen. Nu was het Sjors die met prima services en veel scorende smashes een belangrijke bijdrage had aan de setwinst.

In set 3 was de concentratie echt even zoek, wat bijvoorbeeld bleek uit vijf servicefouten. Winst voor VCV. Heren 1 had echter geen trek in een vijfde set. In set 4 nam het team direct een 5-0 voorsprong op de service van Frank. Die werd vastgehouden door onder meer goed blokkeerwerk van Tim en David, die op mid opnieuw ook een paar fraaie ballen binnen timmerde. Frank zorgde uiteindelijk met een éénmans killing-blok voor de 25-19.

gh @ VoV, verslag van en foto via Leon de Leijer, Volley Tilburg Heren 1.