Vizier op volleybal

 

Direct spektakel in eerste Topdivisie thuisduel Armixtos D1

VoV, 11-10-2022. 13:56 uur. Onze eerste thuiswedstrijd in de Pijp in Amsterdam: de dag waar we als team de afgelopen maanden keihard voor hebben gewerkt was afgelopen zaterdag dan eindelijk daar. We mochten op het centercourt uitkomen tegen US dames1. De banners, speaker en het veld stonden er prachtig bij en gaf ons een echt thuisgevoel. Time to play!

De eerste set begonnen we met Esmé, Sarah, Lisa, Jessica, Denise en Diede en ons geheime wapen op de passer/loper, Lotte. De wil om overtuigend te starten was er, maar het lukte niet om te scoren. Ook maakten we redelijk wat service fouten waardoor US de eerste set won met 20-25.

De tweede set begon stabiel en werd gevolgd door een goed middenstuk. Richting het einde van de set maakten we onnodige eigen fouten. US speelde netter en wij lieten onnodig ballen vallen.

De derde set startten we net iets anders. Uma komt erin voor het blok en maakt haar debuut. Aan strijdlust geen gebrek deze set. We gaan gelijk op maar doordat we niet weten te scoren, komen we toch weer een aantal punten achter (21-15). Tess en Tessa komen erin en weten de set om te draaien en we komen terug tot 22-22. We willen winnen en weten vier keer op setpoint te komen. Helaas eindigt de set wederom in verlies op 31-33.

US wint op onze eerste thuisdag, we laten ons niet kennen en gaan deze week weer hard trainen om volgende week in Haarlem te knallen.

gh @ VoV, bericht Armixtos D1, verslag Tessa de Lange, foto Roger van Schie

Noot: Meer foto’s van deze derby door Roger van Schie staan onder DEZE  LINK.