Vizier op volleybal

 

Donitas D2 biedt 3 sets goed tegenstand

VoV, 16-10-2020. 5:11 uur. Na de zware wedstrijd van vorige week, waar we maar met een kleine selectie naar toe konden gaan, had iedereen ontzettend veel zin in de wedstrijd tegen Halley D1. Hoe leuk het ook was om een kijkje te nemen in het leven op een andere positie waren we deze week vastberaden om allemaal op onze eigen positie het veld te kunnen betreden. Door een knuffelverbod en de vitaminepillen van Wytske is het deze week zowaar gelukt om met het hele team in de Struikhal klaar te staan. En in deze tijden is dat al een hele prestatie.

Het publiek kon ook deze week weer meekijken op onze livestream. Het voordeel van zo’n livestream is wel dat de wedstrijd overal gekeken kan worden. Zonder je haren te kammen, make-up of zonder broek kan je vanuit je luie stoel of zelfs vanuit bad een wedstrijdje kijken.

Met een lege tribune, met alleen een klein cameraatje op ons gericht, begonnen we enthousiast aan onze warming-up. Van dit enthousiasme waren de scheidsrechters echter niet zo’n fan, dus hebben ze de warming-up maar na twee minuten afgekapt, waardoor we met een koude schouder aan het inslaan moesten beginnen. Hoewel we de sfeer heel erg missen die het publiek met zich meebrengt hoefden we deze thuisdag niet bang te zijn dat de struik niet geel-blauw zou kleuren. De meiden van Halley hebben namelijk een geweldige smaak op het gebied van kleurencombinaties. Met hun geel-blauwe outfits pasten ze goed bij de Donitas sfeer. Na ze goed geobserveerd te hebben, waren we er wel met z’n allen over eens dat onze geel-blauw tenues bij lange na nog niet overtroffen waren.

Niet alleen het schoonmaken van de banken tussen de sets door wordt soms nog vergeten, ook het binnenhalen van een paar punten zit nog niet helemaal in ons systeem.

Na een eerste set waar we een beetje overvallen werden door de tegenstander hebben we de laatste drie sets nog behoorlijk wat tegenstand geboden. Helaas was het deze week nog net niet genoeg en zijn we heel erg aan het hopen dat we nog ruim de kans krijgen om toch nog onze eerste wedstrijd in de Eerste Divisie te winnen. Want we hebben met vlagen laten zien dat we echt op dit niveau thuishoren, nu ons niveau alleen nog omzetten in een overwinning!

Donitas D1 vs. Halley werd 0-4 via 17-25, 21-25, 22-25 en 21-25.

Wanneer de volgende wedstrijd weer gespeeld mag worden is nog de vraag, maar wij hebben er in ieder geval zin in. Wij hopen jullie dan allemaal weer te zien, of dit nou in het echt is of via de livestream.

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames 2. Foto Jan van den Noort.