Vizier op volleybal

 

Donitas D3 wenst alvast een Gelukkig Nieuwjaar!

VoV, 16-10-2020. 5:16 uur. Zaterdag 10 oktober. Een herfstige dag, matige frisse wind, zo’n 12 graden, perfect weer voor een barbecue! We nodigden daarom BBQ Time Tjoba DS 1 uit, die naam klonk veelbelovend. We hadden ons er de hele week op verheugd en keken uit naar een lekker maaltje, bleek het ineens een volleybalteam te zijn in plaats van een cateringbedrijf.

Nou, goed, dan spelen we wel een potje volleybal, vinden we ook leuk. We waren gebrand om de stijgende lijn voort te zetten na de 3-1 overwinning van vorige week. Bovendien waren we nog steeds compleet, iets wat dezer dagen uitzonderlijk is. Wij gaan gewoon voor de groepsimmuniteit!

Onder leiding van oud-Donitater Jisse Diekerhof stonden we klaar voor de eerste set. Ik hoor het u denken, Jisse? Cees was toch jullie coach? Samen met Hertog Jan? Ja, nee, het zit zo. Dames 3 is zó’n leuk team dat íedereen ze wil coachen, dus de wedstrijden worden eerlijk verdeeld over alle gegadigden, zo ook Jisse uit oud-H1. Gelukkig heeft ons team goede ervaringen met H1-spelers als coach, toch Maureen?

Goed, terug naar die eerste set. Nait best, 2/10, would not recommend. Het was maar goed dat het scorebord niet te zien was vanaf de livestream, want er werden bar weinig punten gehaald, en we gaan dus gewoon doen alsof deze set nooit heeft plaatsgevonden. Klinkt trouwens allemaal heel leuk en aardig, zo’n livestream, maar dit bleek nog heel wat voeten in de aarde te hebben. De één wilde hem gekanteld, de ander vond dit juist goed, dan zat er een vlieg op het scherm, dan moest de setstand vaker door worden gegeven, noem maar op. We houden van ons publiek, maar ze zijn wel veeleisend hoor.

Op naar de tweede set. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, het stond gewoon weer 0-0. Of toch niet? Nog voordat er een bal werd aangeraakt gaf DWF aan dat het 2-1 stond voor Tjoba. Blijkbaar zat er alwéér iemand thuis stiekem dingen te veranderen op het formulier, voor de derde keer dit seizoen. Wij willen daarom als team even een vriendelijke doch dringende oproep doen:

BLIJF MET JE TENGELS VAN ONS DWF AF B.V.D.

Een goede 8 minuten later kon er dan eindelijk begonnen worden aan de tweede set. Soms speel je tegen een team dat zó veel irritante punten scoort: een ketser die aan de overkant op de grond valt, een opslag via de netrand, scoren met een kopbal, een pisbal die mooi voor de voeten van de tegenstander valt. Wij waren deze set dat irritante team en hadden het geluk aan onze zijde. Helaas wisten we net niet genoeg kutballen te scoren waardoor BBQ Time Tjoba de set won met 22-25.

Tijdens de derde set besloten we om de tactiek om te gooien en zelf het tempo van de wedstrijd te bepalen. Een vetertje los, iets te lang yellen, weer een veter los, iets te lang de bal vasthouden, wéééér die veter. En het werkte! Met 25-19 vraten we BBQ Time op. Dit smaakte naar meer! De vierde set wisten we goed mee te komen met het spel van Tjoba, maar het bleek net niet genoeg te zijn voor de winst en verloren met 23-25. Dit betekende een 3-1 verlies met een enigszins zure nasmaak. Gelukkig werd er ’s avonds weer ouderwets ruzie gemaakt tijdens de spelletjesavond, zoals het hoort in Dames 3.

Maar, lieve lezers, het is jullie vast niet ontgaan. Op het moment van schrijven is zojuist bekend gemaakt dat alle amateursport wordt afgekapt in verband met het coronavirus. Dit betekent dat het seizoen voorlopig weer ten einde is. Het zat er al een tijdje aan te komen en het is de meest verstandige keuze, maar we balen als een stekker. Om uw en onze volleybalvrije avonden toch een nuttige invulling te geven, broeden wij als team al op een aantal activiteiten die op veilige afstand plaats kunnen vinden. Online bingo, klaverjassen, een Among Us toernooi. Wellicht komt er zelfs een Grote Dames 3 Quiz! U hoeft ons in ieder geval niet te missen: wij zijn altijd bereikbaar op onze Instagram @donitasdames3.

Mocht dit hele gebeuren nou langer duren dan verwacht, dan willen wij iedereen namens het team alvast een gelukkig nieuwjaar wensen! (Dit grapje is niet gejat van Erwin).

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames 3. Foto Rudy van ’t Rood.