Vizier op volleybal

 

Donitas D2 klopt koploper Zwolle

VoV, 14-03-2019. 6:05 uur. Na twee weekjes rust mochten we eindelijk weer een wedstrijd spelen. We moesten het opnemen tegen de koploper. We hebben ons twee week lang tijdens de trainingen voorbereid op deze wedstrijd. Moker hard getraind en dat allemaal voor dat duel.

Zoals gewoonlijk begonnen we met een voorbespreking en hebben we alle tactieken van Zwolle doorgenomen. Ook concludeerde Jaap dat we minimaal een 8 nodig hadden om te kunnen winnen vandaag. Om te winnen van de koploper, moet je steeds maar met lef blijven spelen.Tijdens de warming-up met weer de vertrouwde muziek in de Struikhal waren we al scherp, we wilden deze wedstrijd maar al te graag winnen.

De eerste set was niet relevant voor de wedstrijd, Zwolle was beter en de eindstand was 15-25.  De tweede set daarentegen was anders. Wij waren fel en leverden een enorme service druk. Balletjes werden overal vandaan gehaald en blokjes werden gezet. De hele set liep het gelijk op, wat ook resulteerde in een enorm spannende set. Het kwam aan op de ‘big points’, de punten boven de twintig. Op 24-24 komt Lieke aan service. Ze was klaar met al het spannende gedoe en serveert ‘even’ twee aces. Deze set waren wij toch iets feller en beter en wonnen we met 26-24.

De derde set was eigenlijk net zo spannend als de tweede set. Een set vol lange rally’s en ballen die deuken in de vloer veroorzaakten. Ook liep het deze set eigenlijk de hele tijd gelijk op. We lieten Zwolle niet in hun eigen spel komen door ‘weer’ de sterke servicedruk en natuurlijk afdak Streutker. De ‘big points’ speelden ook in deze set een belangrijke rol. Het kwam aan op de langste adem en in dit geval had Zwolle die. We verloren 24-26.

Toch hadden wij nog alle moed en energie om hier veel meer uit te slepen dan een verlies. Na afgelopen trainingen moesten we die 8 behalen om te winnen. We begonnen de set met een kleine achterstand, maar al snel wisten we weer bij te komen. We hadden de flow te pakken en gingen voor elke bal. Geen enkele bal viel op de grond zonder een (show)duikje of een andere poging, zoals je hoofd gebruiken om uit te dekken. We waren on fire. Aan het eind van de set waren wij overtuigend. We waren sterk en slim tegelijk. We hadden alles en wilden alles scoren. Alles om die vijfde set er uit te slepen. Zo wonnen we deze set ook met 25-21.

De vijfde set begon. Zwolle was nog steeds in shock over hoe goed wij toch wel niet waren. Ze hadden nog de oude ons in gedachte. De uitwedstrijd tegen Zwolle was van onze kant ‘iets’ minder goed. Aan het begin van deze set lukte alles aan onze kant, zo werd er al snel een voorsprong van 6-2 opgebouwd. Zwolle kwam terug en het werd toch nog spannend, zoals eigenlijk de hele wedstrijd al was. Een wedstrijd met enorm goede momenten van onze kant.

Ook hier kwam Lieke bij 11-11 aan service. Ze krijgt het weer voor elkaar om een ace te serveren. Uiteindelijk wordt het 13-12, maar konden wij even de spanning niet aan en lieten we Zwolle terugkomen tot 13-14. Toch wonnen wij deze set met 16-14. Een 3-2 overwinning op de koploper, brengt onze nieuwe-assistent trainer Jasper dan zo veel geluk of waren wij echt gewoon moker goed?!

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames 2. Foto Jan van den Noort.