WVC Volley H1 naar halve finale regiobeker

VoV, 14-03-2019. 6:10 uur. Afgelopen maandag 11 maart stond de kwart finale van het bekertoernooi op het programma. De mannen van WVC troffen daarin een oude bekende, Springendal Set-Up ’65 H2. Deze tegenstander werd begin februari ook in Ootmarsum getroffen en daar werd de voormalig nummer 2 getrakteerd in een fors 4-0 verlies. Sindsdien is Set-up afgezakt naar de 5de plaats door twee volgende duidelijke verliespartijen. Voor hen rest alleen nog de beker en ze waren dan ook tot op het bot gebrand revanche te nemen. Met over en weer volledige selecties en een volle tribune kon om 21.00 uur de wedstrijd in ’t Noordbroek beginnen.

Set 1 werd begonnen met Peter Oosterhuis op spel, Rik Buijse op diagonaal, Jarek Sobsczynski en Daniel Brouwer op mid en Hans Gelten en Wiljen Veldhuis op buiten. Opdracht van coach Arjan Heuver was vooraf duidelijk: serveren op de libero en als het kan op rechtsachter, om de aanval van Set-Up te ontregelen en instellen op het vervolgens voorspelbare spelletje. Deze opdracht werd succesvol omgezet in daden. Hoewel ook Set-Up zich hier op had ingesteld (ze hebben geleerd van de veegpartij in Ootmarsum), lukt het ze niet om te voorkomen dat WVC deze set eenvoudig na zich kon toetrekken. Via een vroege voorsprong (8-3 en 13-7) werd alleen aan het einde punten ingeleverd: 25-22

Set 2 leverde een ander spelletje op. WVC ging met dezelfde zes het veld in, veranderde niet echt z’n spel, maar het was vooral Set-Up die het schroom van zich afgooide. De libero werd effect in de luwte gezet in de pass, er was variatie in het spel, en vooral de buitenkant en B-aanval begon veel beter te lopen. WVC volley had hier duidelijk moeite mee. De wil om te winnen was er zeker, maar de aanvallers hadden moeite met scoren en er werd af en toe geforceerd gevolleybald. Ook de impulsen van invallende Ruben de Koeijer en Arnold Hilberink konden setverlies niet afwenden: 18-25

Set 3 en 4 maakte van deze bekerwedstrijd een ware kraker. Beide teams waren nu aan elkaar gewaagd en over en weer werden mooie punten en harde klappen afgewisseld met fouten en misverstanden. Waar Set-Up veel leunde op de buitenaanvallers, was WVC Volley het best wanneer midaanvallers Daniel en Jarek in stelling gebracht konden worden. Toch kon Weghorst Makelaardij WVC Volley in beide sets het iniatief bij zich houden. Zeker set 3 was daarin de beste set waarbij WVC met hard werken en veel teamspirit een continue voorsprong van 2-3 punten kon vasthouden en zelfs richting het eind uitbreiden: 25-19

De 4de set was een belangrijke omdat je een tegenstander als Set-Up niet wilt ‘meenemen’ de mogelijke 5de set in. Toch werd deze set slap gestart en werd een achterstand prijsgegeven: 2-6. Toch was er geen frustratie of paniek, er werd weer soepeler gespeeld, met meer agressie en scorend vermogen. De kansen werden gepakt en bij 10-10 was de stand weer in evenwicht. Vanaf deze stand ging WVC Volley H1 doordrukken en werd een ruimere voorsprong opgebouwd. Alleen op matchpoint (24-20) was het toch nog bibberen en werd pas het 4de matchpoint ingefrommeld: 25-23

Een knappe, zwaarbevochte overwinning levert een plek in de halve finale van de beker op. Tegenstander in de halve finale is SV Dynamo Apeldoorn H3 en deze ploeg staat ruimschoots 1ste in 3de divisie B. Pittige tegenstand, maar dit hoort ook in de halve finale. Datum, tijd en locatie zullen snel bekend worden en WVC H1 hoopt op jullie aanmoedigingen richting de finale!

Eerstvolgende wedstrijd is pas, door een verzette wedstrijd, woensdag 27 maart. Tegenstander is Webton Hengelo H2 en de wedstrijd is 20.30 uur in sporthal Veldwijk, Hengelo.

gh @ VoV, verslag van Hans Gelten, foto Arnold Hilberink.